Jump to content

LED-ифициране на старото Ауди


Kapone

Recommended Posts

Качвам видео на  готовия интериор на аудито. Всичките подсветки смених с качествени led  диоди. Скоро ще кача и други глезотийки, които се получиха отлично. Дневни вградени лед светлини, активен трети стоп (премигващ), плафони с лед плочка и т.н. естествено съм го направил да е ретрофит, а не циганска сергия.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Димера на таблото работи по напрежение, а силата на светене на диодите доколкото съм запознат се регулира с шим. Та в тоя ред на мисли - работили регулирането на подсветката на таблото и бутоните?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работи перфектно. Хватката е, че всички диоди са с електроника. Сложих от типа, който не е необходимо да се спазва поляритет. Първото, което пробвах беше димера. Междудругото няколко човека вече ме питаха за димера, явно с друг тип диоди е имало проблеми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно има шим управление вградено в цокъла и ще ти кажа защо аз питах. Преди много години правихме осетление за една дискотека където имаше едни плочки с диодна подсветка. Пробвахме само по напрежение, контролера можеше да раздели 0-3V на 256 стъпки и от всичките 256 съпки в рамките на точно 4 стъпки диодите минаваха от 100% до 0%. Иначе аз сложих Осрам на плафоните и ми направи впечатление, че работи плавното гасене, с най-евтините китайци гаснеха изведнъж, но освен това оставаха много слабо да мъждукат :)

Редактирано от radi_nrj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с теб. Освен типа на диодите, важно беше и да са червени. Първо пробвах с бели и таблото светна отвратително розово. Освен това светловодите не са мислени за диоди, та се наложи да се заиграя бая, за да няма петна. На четвъртото сваляне мирясах. Часовника не свети перфектно, но ми писна. Запалките ги направих с лед лента. Сега светят като огнени кръгове. Задната вади очи. Другата ми е пред ръчната, та няма проблеми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...