MMMmmm Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Здравейте колеги и колежки Имам ауди А3 1.6 101кс. май е прескочило зъб на ремъка и го оставих днес в сервиза на БОШ. Отдавна си мечтая да направя някоя стокова кола бегачка и да я настъпвам яко. Мисля колата да ми е мини проект и да стане вървежна. Целта ми е да я направя някъде към 200 коня. Сега мотора и е 1.6 100кс. т.с. двойно по-силна. Давайте идеи как да стане това ! (с нов двигател ли със смяна на някой от компонентите ли) какви ще бъдат плюсовете, минусите и възможните проблеми тъй като колата е старичка. Кратка история имам я от четири месеца, сменил съм и гърне, лабда сонда, задни спирачки, дискове и съм и сложил задължително газчица. Сега е ред на двигателя. Идеята ми е хем да е мощна и бърза хем да мога да си я карам всеки ден., Поздрави, колеги Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teletabis Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Личното ми мнение е ,че си взел умрял кон , възможно най-скапания двигател слаган на 8L . Взимаш 1.8т и тогава имаш потенциал да ъпгрейдваш . На това 1.6 какво ще му правиш нито има турбо , скоростите са калпави ... За 3500 -4000 има що годе запазни 8L 1.8т ще ти излезне по-евтино от колкото на това да сменяш двигател , скорости и куп неща Разкарвай го за 1600-700 лв и взимай правилният двигател Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoleo Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 (edited) Колегата е прав. Много по-лесно и евтино ще ти излезе да смениш колата. Може би оптималният вариант ти е 1.8Т с чип и газ. Така ще имаш кола 170-180коня с приемлив вървеж и разход на гориво. Вкараш ли се във филма със смяна на турбини и други неща, няма как да стане евтино и надеждно. Много често такива "проекти" завършват в олх за части. Друг е въпроса ако имаш хиляди левове бюджет за ъпгрейди, тогава и 300-400 коня може да направиш. Edited November 19, 2021 by manoleo Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMMmmm Posted November 19, 2021 Author Report Share Posted November 19, 2021 Благодаря за коментарите! Ще пробвам да го пусна за продам жалко за газовата уредба и за другите ремонти дето ги направих, но така е в живота понякога очакванията се разминават с реалността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MMMmmm Posted December 10, 2021 Author Report Share Posted December 10, 2021 хора ремонтирах двигателя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts