Jump to content

Тунинг на двигателя А3 8l

MMMmmm

Recommended Posts

Здравейте колеги и колежки 

Имам ауди А3 1.6 101кс. май е прескочило зъб на ремъка и го оставих днес в сервиза на БОШ. Отдавна си мечтая да направя някоя стокова кола бегачка и да я настъпвам яко.  Мисля колата да ми е мини проект и да стане вървежна. Целта ми е да я направя някъде към 200 коня. Сега мотора и е 1.6 100кс. т.с. двойно по-силна. Давайте идеи как да стане това ! :) (с нов двигател ли със смяна на някой от компонентите ли) какви ще бъдат плюсовете,  минусите и възможните проблеми тъй като колата е старичка. 

Кратка история имам я от четири месеца, сменил съм и гърне, лабда сонда, задни спирачки, дискове и съм и сложил задължително газчица. Сега е ред на двигателя. 

Идеята ми е хем да е мощна и бърза хем да мога да си я карам всеки ден.,

Поздрави, колеги

IMG_20211106_151547_254.jpg

Личното ми мнение е ,че си взел умрял кон , възможно най-скапания двигател слаган на 8L .

Взимаш 1.8т и тогава имаш потенциал да ъпгрейдваш . 

На това 1.6 какво ще му правиш нито има турбо , скоростите са калпави ... 

За 3500 -4000 има що годе запазни 8L 1.8т  ще ти излезне по-евтино от колкото на това да сменяш двигател , скорости и куп неща 

Разкарвай го за 1600-700 лв и взимай правилният двигател 

Колегата е прав. Много по-лесно и евтино ще ти излезе да смениш колата. Може би оптималният вариант ти е 1.8Т с чип и газ. Така ще имаш кола 170-180коня с приемлив вървеж и разход на гориво. Вкараш ли се във филма със смяна на турбини и други неща, няма как да стане евтино и надеждно. Много често такива "проекти" завършват в олх за части. Друг е въпроса ако имаш хиляди левове бюджет за ъпгрейди, тогава и 300-400 коня може да направиш.

Edited by manoleo

Благодаря за коментарите! Ще пробвам да го пусна за продам жалко за газовата уредба и за другите ремонти дето ги направих, но така е в живота понякога очакванията се разминават с реалността. 

• 3 weeks later...