Jump to content

Питане за нови фарове за а3 8l 2001


hristo666

Recommended Posts

Предполагам имаш предвид DEPO. И двете са китайски ментаци от които според мен по доброто е DEPO. Но най добрия вариант е оригинален фар, по възможност нов ако не, рециклиран. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да уточним - депо не е китайски фар. Тайвански е.

Бях изправен пред същата дилема преди няколко месеца с А3-то на баща ми. На нея имаше разпадащи се TYC. Смених ги с Депо. Това ми даде възможност, докато ги сменях, да сравня сглобката, качеството на материалите и т.н. Повече ми хареса Депо, въпреки че разликата не беше от земята до небето.

Другият жокер, който получих, за това кой фар е по-търсен беше, че навсякъде отчаяно се опитваха да ми продадат TYC или Van Wezel. Депото навсякъде беше изчерпано или с доставка 5-10 дни. Изчаках и не съжалявам. Проблеми с монтажа, запотяване, лошо светене нямаше. Сложих им ксенон 4300К 35W.

Имай в предвид, че фаровете идват нерегулирани и е задължително след монтажа това да се поправи.

Относно рециклирането. Прозвънях куп телефони на морги, частни лица, обяви за фарове и оригинални фарове просто няма или са в окаяно състояние. Нещо, за което ме открехнаха двама души, които рециклират огромно количество фарове беше, че модела (A3 8L) е стар, и хората, търсещи оригинални фарове за него, се броят на пръсти. Съответно не се внасят, а повечето налични фарове са за полагане на ново покритие на рефлекторите, подмяна на лупите с Morimoto, поправка на щипките, с които се захващат за купето, залепяне на спукани корпуси и стъкла. Направих си сметката, че не си заслужава, защото излиза доста по-скъпо от два фара Депо (цялостно рециклиране, лупи моримото, ксенон). А в крайна сметка получавам фар, който е бил пред разпад и навсякъде е с кръпки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти давам съвет точно Depo да монтираш. Другите варианти са доста неизгодни финансово, дори да има и по-добри такива, като оригинални HELLA.

Тунинг фар не бих купил никога, защото; 1. светлината от тях е слаба и изключително лошо разпръсната; 2. прекалено са ми грозни; 3. правилният им реглаж е приключение с неясен край; 4. пожълтяват за нула време, особено при ползване на агресивен препарат в автомивките. Общо взето това се очаква от фарове, сглобявани в гаражче, някъде из Китай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам мнението на колегата, че фарове Depo + ксенон са оптималния вариант цена-качество. Прекалено много пари взеха да искат за рециклиране, за да си заслужава, поне при 8L.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При интерес мога да напиша цените, които се очакваха за рециклиране, лупи моримото, ксенон. Тотала на пълният рециклиран комплект гонеше цените на 2 комплекта Депо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, най-добре чисто нови ДЕПО + биксенонови лупи + защитно фолио и ще карат век.
400лв мисля ще стигнат за това, не знам само колко струва фолирането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4 автомобила съм правил процедурата, на някои от тях повече от веднъж. Препоръчвам, ако решиш да го правиш сам, да свалиш бронята, след като не познаваш детайлно предната част на автомобила, бронята с очиларката, различните пластмасови панели и крепежите им. Това ти дава по-лесен достъп и не рискуваш да обелиш или в по-лошият случай, да спукаш бронята, ако я издърпаш в погрешна част. Времето за смяна на фарове със и без сваляне на бронята не се различава толкова много, а си спестяваш нерви и евентуален проблем. Това важи още повече за зимният период, когато ниските температури правят пластмасата крехка и лесна за счупване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...