Jump to content

Газова уредба хибрид за Бензин и Дизел


Recommended Posts

Здравейте колеги, от много години се занимавам с коли на които съм слагал хибридни газови уредби. Много съм писал по форумите за газо дизелите, а сега е време за модифициране и на бензин хубридна газова уредба. Хибридната газова уредба е двугоривна система която работи на две горива. Газ-Бензин и Газ-Дизел. Целта на тази хибридна система е да намали количеството на конвеционалното гориво и да го замени с по-евтино и екологично гориво като Газта. С течение на времето, автомобилите стават все по компютаризирани и това води до многобройни проблеми с тяхното модифициране. Особенно когато трябва да се сложи Газова уредба. Повечето автомобили след поставяне на Газова уреба, променят настройките на работна карта и това е един от проблемите. Другият проблем е цената на  Газова уредба. В последните ми разработки за Газо-дизела използвах бензинови шприцове за течна газ. При тази система не се използва изпарител и газта може да се подава директно в кулера на турбо автомобилите, като по този начин, изпаряването на течната газ, понижава температурата на компресираният въздух и се подобрява пълненето в цилиндрите. Този начин на подаване на Газ в двигателя, възпрепятства нежелани детонации при рабитата на ДВГ, стига да не се прекалява с подаваното количество Газ, предимно за дизелите. При нормално подаване на Газ в дизела, без да се пипат настройките по ГНП, може да се постигне икономия на гориво до 25%. По- голямо подаване на Газ в дизела, ще се получи детонация и не е добре за ДВГ. За бензиновите коли е много по лесно, поставя се изпарител и се комутира МАП сензора, да намали подаваното гориво, като го заместим с Газ. От година и половина се здобих с Ауди А6 1.8Т и го направих хибрид, без да пипам нищо по горивната система. Предлагаха ми газови уредби, които не ми вдъхваха доверие, от към цена и от гледна точка на поставяне. Цялата бъркотия, с газови рейки и компютри и ПС настройки не ме кефи. Затова използвам само изпарител и бутилка.

Но ми се иска, да пипна и Дебитомера за по-голяма икономия. Ако има някой който е правил някакви замервания или комутиране на горивото, моля да сподели.

Весели празници на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега,топлата вода е открита вече,незнам защо искаш да я преоткриеш!Слагаш хубави дюзи,и компютър и хубав изпарител и всичко си идва на мястото!I

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте искам да сложа на моя дизел газова уредба но не зная колко ще ми струва и къде мога да направя това.Колата ми е 3.5 турбо дизел 6 цилиндъра 1994 година,моля за информация и съвет.Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...