Jump to content

Как да си настроя LPG сам


vvulev

Recommended Posts

След безуспешно търсене на газов анализатор и заети майстори за центроване на газовата , ще ви разкажа как си я центровах сам в няколко лесни стъпки.

 

Първо да отбележа че колата ми харчеше 20литра/100 километра средно след смяна на въздушен филтър. След центровката падна на 9/100 километра.

 

Първото нещо преди да сменяте термостати,свещи, кабели за свещи е да видите дали налягането в гумите е добро.

 

Следва центровка на газовата.

Забравете за врътката на изпарителя освен ако колата ви не държи високи обороти на празен ход.

 

Как да центровам винта на тройника? 

Намерете по диаграма оборотите на най- висок въртящ момент при мен са 3300 това е момента в който двигателя е най високоефективен. Дайте газ до този момент при мен 3300 оборота и бавно въртете в посока на часовниковата стрелка до заглъхване и усещане че колата се зачудва дали може да ги държи тези обороти. Дайте газ до дупка и вижте колата дали реже оборотите на 5600-5800 оборота. Така сте в комбинация на бедна смес във високите обороти и плътна смес до максимален въртящ момент което е оптимален вариант разход-вървеж. При мен автомобила 1.8 90 конски сили ми даде разход 9/100 километра газ смесено зимата с зимни гуми.

 

За центроването е ползвана диаграмата отдолу.

 

Поздрави!

 

 

 

2saxfe0.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това съм го правил с 1,8 моно в Рено Лагуна с Ловато но трябва да са двама души ,а газта е капризно гориво и ,за да бъде  настройката адекватна трябва въздушния филтър да е нов и свещите да са сменени .Иначе е безмислено ,пък и не е кой знае какво като цена филтъра е 15-20 лева ,а свещи средна хубост за 10 лева бройката .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...