Jump to content

Разход гориво


Lambada

Recommended Posts

Здравейте от скоро съм собственик на ауди а4 б8 2010 2.0тди 143 конски сили и въпросът ми е нормално ли е като запаля колата и мина 3-4 км градско да падат оставащите километри за гориво с 20-30 км днес запали сочеше 560км гориво и за 4 км в града падна на 530км като загрее не ги мени толко? На борда сочи около 6.5-7.5 градско но стрелката си пада значително ... 😀

Редактирано от Lambada
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауди баце :) няма да се плашиш . Аз кат я смачкам моята и отиде по борд 23-24/100 бая каране и трябва да слезе на 15-16-17 . И това кво показва колко км има хич не го гледам , занулявам км всеки път и смятам от пълен резервоар . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@vle4ugoto е ти пък намери кво да сравняваш. 2.0 дизел с нацепено 3.0 tfsi :D То е ясно, че тия коли като се вземат, последното нещо, което се гледа е разхода. Кеф цена няма са казали хората :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не сравнявам разход -моя и неговия , а че се държат по сходен начин на отчитане . Показва ми примерно 480-500км пробег при пълен и минавам 300-350 до 1/4 в резервоара :) И когато се кара на кратко разстояние е нормално да дава такова отклонение в крайния пробег :) все пак са смятани от Гюнтер :) а на гюнтер му се отдава да прави по добре вюрстчета :) 

Най бавно пада стрелката на горивото в началото / пълен резервоар / после гравитацията я дърпа рязко и се задържа в средата и после пак водовъртеж :) ама така са го направили резервоара . Колегата още не и е свикнал и затова му прави впечатление . Наскоро взех на жена ми кола /мазда 3 2.0 бенз. 151hp/ там разхода го отчита една идея по мудно от колкото при моето ауди . Ще и свикне и няма да му прави впечатгление . Важното е по рядко да се посещават сервизите , че и там почнаха да реват от сметките за тока и цените на частите и те нагоре :( и сие*ало майката .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен тия остатъчни километри си ги изчилслява според моментния разход и ако е голям за момент, затова толкова бързо падат километрите. Поне при мен е така, даже някой път става обратно  както е на 500км. след известно време гледам показва 520-530 км.

Редактирано от acpa4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно моментния, по-скоро средния разход за последните няколко километра. Това което реално показва е колко километра можеш да изминеш ако продължаваш да се движиш по начина по който си изминал това разстояние.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно така е. Колегата  CVT  е прав. Най много зависи от начина на шофиране, и от там контролера си изчислява колко km. остават да изминеш с този "стил" на шофиране. За това когато дръпнеш малко крака от газта, в един момент се "добавят" km за изминаване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...