Jump to content

Не се отваря капачката на резервоара

Iavorz

Recommended Posts

Здравейте,

Вчера поисках да заредя на бензиностанция и останах неприятно изненадан. Капачката на резервоара ми не се отваря. Стои заключена. Леко опитах да я напъна, но се усеща,че е заключена. Пробвах няколко пъти да отключа и заключа колата и отново, но не се получава.

Знам,че някои коли имат аварийно отваряне на капачката от багажника на колата, но при А8 аз не виждам такава опция.

Някой сблъсквал ли се е с проблема и какво може да се направи ?

А8 D4 , 2011, 4.2TDI

Edited by Iavorz

Махна ли кората отзад вдясно и провери ли хубаво, трябва да има червена корда с дупка за дърпане на края?

Ако не, натисни капачката от обратната страна на заключването и пробвай с тънка отвертка или нещо подобно да освободиш механизма, сложи парцал върху отвертката за да не надереш боята.

След това трябва да смениш цялата капачка, продава се в комплект с пластмасата около нея и механизма за заключване.

не знам как е на D4, но вдясно в багажника трябва да имаш кора. Махаш я и гледаш високо горе и напред за нещо като въженце, пластмасови. Не вярвам да нямаш такова

Ето как изглежда това което трябва да се дръпне на D4 (червеното най-отгоре на снимката):

s-l1600.jpg

Преди 6 часа, fifipaldi написа:

Оказа се,че тази връзка е влезнала в отворите, които се виждат на картинката и е увиснала навътре. Бях до сервиза и отвориха кората на багажника, за да я стигнат и да я извадят отново..

Сега всичко е наред.

Благодаря на всички за съдействието!

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@*