Jump to content

Монтаж окабеляване и подгрев на A4 B6


user12321

Recommended Posts

Привет, колеги. Имам следната дилема - колата ми по номер на рама няма подгрев на седалките, а аз поначало си мислех че има, тъй като на контролера имам регулатори за подгрев. Освен това, взимах колата в топ жегите лятото и дефакто се подлъгах че подгрева работи. Е да, ама не. Оказва се, че явно е сменян контролера. Купето също. А аз много държа да имам тази екстра. Затова въпросът ми е, колко сложно би било да се прокара окабеляване и да се монтират нужните неща за да имам подгрев на двете предни седалки, предвид че контролера има регулатори, също така и седалките имат подгрев. Само дето окабеляване няма... Трябва ли нещо по-сложно да се прави, което да засяга и електрониката (бордовия комп) на колата, или не? A4 B6 Avant от 2002 година става въпрос.

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам тема колега как съм направил окабеляването,това е схема на свързване   https://portal-diagnostov.com/en/2020/04/05/elektroshemy-sistemy-sideniy-audi-a4-2003/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мерси колега.

 

Сега, опитвам се да разбера дали предните ми седалки имат нагреватели, щото никой майстор досега не можа да ми каже със сигурност. Искам да разбера, преди да тръгна към майстора, който би могъл да ми изработи окабеляването.

 

Седалките са изцяло кожа , черна с издърпваща се предна част, имат и надуване. Имат ли по стандарт този тип седалки подгрев, или нямат? И какъв цокъл/кабели да търся отдолу, за да разбера най накрая със сигурност дали имат, или не.

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това са буксите под седалката. Ще ми обясни ли някой за какво са червената и малката жълта, предвид че зелената е за подгрева. Предполага се че една от тях е и за ербеци. Към седалката забелязвам че има и нещо като жило, отделно от тези букси. За какво може да служи то и има ли връзка с раздуването на седалките?

 

снимката: https://ibb.co/p3nfw4k

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер. И как се прокарва инсталация за надуването? Прави ли се за това нещо отделен предпазител, или се ползва същия за подгрева? Ще съм благодарен ако някой подробно ми обясни как работи тази екстра и колко сложно би било да се подкара, в случай че колата няма окабеляване. Най-вероятно ще го комбинира с монтажа на окабеляване за подгрева.

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Публикувано (Редактирано)

Вече имам подгрев и раздуване на седалките, благодарение на един уникален софийски сервиз, който изгради окабеляването. :) По чудо се оказа че и на 2те седалки всичко е изправно, както и в контролера регулаторите за подгрева. Това е една разкошна екстра за зимата! А лумбалното раздуване допринася за комфорт при дълъг път най-вече.

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...