Jump to content

Проблем след смяна на ECU Audi S3 8L APY 209 к.с.


ivo.andonov

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Имам следният проблем:

 

Колата е Audi S3 8L APY 209 к.с. Наложи ми се смяна на ECUто, като ми изпадна такова със същия номер, от същата кола с еднакъв сетъп. Новото ECU има ремап, вързах го към колата, екстрактнах PIN-a, адаптирах ключа. Колата запали и всичко изглеждаше наред, но колата бууства до 0.3 - 0.5 бара. С изключен N75, дебитомер, изключен акумулатор за 24 часа - все същото. На диагностика иска около 1.3 бара. Със своя комп колата си надуваше без проблеми, свали се и се смени в рамките на един час, затова не смятам, че е нещо хардуерно. На VCDS няма никакви грешки, освен при пробите, след които бяха изчистени (N75, дебитомер).

 

Някой ако може да помогне или да ме насочи, да не съм сбъркал нещо в процедурата и затова да не надува?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свържи се е колегата @kpematop да махне този ремап и да те върне на сток. Никога не се слага ремап от друга кола, защото изобщо не знаеш какво е правено. Може този ремап да е свързан със хардуерни промени по мотора, както и може тази кола да се разпродава на части точно заради лош ремап. След като си сигурен че колата работи идеално със сток мапинга, чак тогава можеш да мислиш за ремап, който да не е с неизвестен произход.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора! Понеже смятам скоро да сменям сетъпа и не ми се инвестираше в ремап, при положение, че няма да ползвам тази турбина и ще са едни 400-500 лева на вятъра. Затова ми се искаше да го подкарам. Иначе турбото сега така или иначе е тръгнало...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...