Jump to content

А3 - непостоянно виене от задно дясно колело


s7r3l0k

Recommended Posts

Мой близък докара автомобила със следният проблем, който мога да потвърдя, защото сам го чух. Виенето е от задно дясно колело, единствено на задна скорост, когато се паркира перпендикулярно назад, но го чух и при движение само назад, при успоредно паркиране също. Има ли движение на предните колела в някоя посока, се чува отзад виенето. Само че не всеки път. Понякога нищо, никакъв шум няма, но това е по изключение. Самото виене наподобява виене на проблемна рейка. Виене при движение напред няма. По задният мост има сменени дискове и накладки, както и сменени водачи на апаратите, спирачни маркучи.

Последното ме кара да мисля, че не е задържащ спирачен апарат, защото лично аз сменях дисковете и накладките (преди по-малко от 10 000км) и маркучите и съм се погрижил всичко да бъде смазано, добре сглобено и обезвъздушено при всяка процедура, а не звучи остро като свирене от накладка, а е ниско като тон виене, като от резонанс. Единственото нещо, което остава е луфт в колесният лагер, който досега не съм чувал да причинява подобен шум, а при движение напред напълно да отсъства виене или какъвто и да шум. Самият лагер се движи по-трудно от нормалното, но отново казвам - шум няма. Въпросът е, възможно ли е това да е лагера, за да се премине направо на смяна на двата задни лагера или да започна с проверка на спирачните апарати, водачите и т.н.

Колата е с предно задвижване.

Редактирано от s7r3l0k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно лагер на главина отзад е за смяна. Хубаво е да се смени и на двете задни колела за да не почне да вие и от другата страна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Така, да обновя темата, защото нямах възможност да погледна колата на спокойствие много дълго време.

Виенето е от триенето на диска и накладките в един малък участък от диска. Какво видях още обаче. Някой след мен е отварял там и е наранил главината, като явно след това диска не е могъл да легне правилно на главината. В следствие на което е пилен ръба на главината където ляга диска за да се прибере на мястото си. Сега за по-лесно, ще чакаме удобен момент, за да се прати диска и да се провери дали не е крив и ще се сменят 2 главини + дискове и накладки, ако диска е прегрят и изкривен от въпросното триене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...