Jump to content

Проблем с имобилайзер на B7 1.8T


Marto7777

Recommended Posts

Днес сутринта колата си запали без никакви проблеми. След което ме хвана една бариера на ЖП прелез и я загасих за 7-8 минути докато мине влака, след което повече не запали.  Колата вътри и запалва, но веднага гасне. НА таблото на мястото на километрите изкарва надпис SAFE. Четох навсякъде по интернет за възможни решение, но никое не проработи при мен. Пробвах да откачам акумулатора, след 10мин закачам и пробвам и пак нестава. пробвах 5 пъти даване на контакт за по 10 секунди и връщане обратно на ключа.

Четох я и с VCDS и грешката която ми изкарва e - 02241 - engine control module immobilizer data not adapted. Грешката и да я трия излиза веднага пак. Пробвах и с 2та ключа, резултата е същия. Таблото е RB8 и немога да го обучавам с VCDS. Някакви идеи ?

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

По някаква причина колата не може да си прочете ампулата на имобилайзера.Трябва ти жичкаджия да види къде нещата са се сговнили или ключар да опита да обучи наново ампулите на ключовете към колата 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш малко познания по електроника може да си направиш една бубина със светодиод и да провериш дали дава сигнал.

https://www.youtube.com/watch?v=POUlHYxemyU

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този метод с бобината и светодиода е само първата стъпка и ти позволява да разбереш дали ампулата в ключа получава безжично захранване. Може проблема да е в захранването, но може и да е другаде. До колкото си спомням обаче когато се опиташ да запалиш с ключ без ампула не се появяваше SAFE, така че май проблема няма да е в захранването.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо всички се насочихте към ключа, на грешката която му излиза на vcds е ясно че проблема е в адаптацията между табло/ecu. Странно е просто така да се случи нещо подобно, но той вероятно вече си е решил проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...