Jump to content

а4б5 1.9тд 90к.с изхвърля антифриза


Petkov82

Recommended Posts

Здравейте, колеги колата е а4б5 1.9тд 90к.с. , вкарах се в голям филм колата загрява  изхвърля антифриза през преливника, парното се губи но като го пусна тя се връща на 90гр. по надолнище без газ или на свободна за 500м пада до 70гр. Смених термостат първо същото, после водна помпа същото, уж промивка на системата какзвам уж защото има парцали някакви в казанчето горния маркуч от радиатора се надува и има много малко антифриз. Преди две години бях сипал една суха добавка за запушване че имаше теч , според мен има някаква връзка , дайте някакъв съвет ако е възможно 

Редактирано от VBI
Заглавие!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са тия парцали в казанчето? Ако налягането е прекалено голямо от запушване някъде по системата нормално да го изхвърля. Може да е запушен някой маркуч или водния радиатор отпред, както и този на парното.

 

На първо място намери къде е запушено и сменяш казанчето, нова оригинална капачка(много е важно да е оригинална), изцяло нов антифриз(да изтече стария нацяло), обезвъздушаване и следиш какво се случва.

 

Течове не се лекуват така, надува се в сервиз на студен мотор и се хващат много лесно.

Надявай се да се оправи така, че иначе следващото е да сменяш маркучи, радиатори и евентуално да отвориш главата, за да си оправиш бакиите. 

Редактирано от railfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.04.2022 г. at 19:05, Petkov82 написа:

Преди две години бях сипал една суха добавка за запушване че имаше теч , според мен има някаква връзка , дайте някакъв съвет ако е възможно 

Доста добавки оказват пагубно влияние.Постарай се максимално да почистиш системата.Антифриза трябва да е бистър за да функционира правилно.

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...