Jump to content

Вдлъбнатини при пепелника

mitko_banditko

Recommended Posts

Здравейте, 

Телефонът ми стои закачен с магнит, в средата на таблото, но понякога, като изключвам колата и дисплеят се прибира, бута телефона и той пада и удря конзолата. Сега имам няколко вдлъбнатини там, които ме дразнят. Някой да има идея как да се оправят? Нещо с вакуум ще трябва да е... 🤔

IMG_20220429_131437.jpg

Не става с вакуум. При толкова малка площ -1 бар вакуум просто не е достатъчно да деформира толкова дебел алуминий. Единствения начин е изчукване, но ако не си майстор в този занаят едва ли ще се справиш. Най-добре си вземи нови.

Edited by CVT

@CVT Със сигурност не съм майстор в това и не бих се хванал да го доразвалям :)

Помня, че съм виждал, че има сервизз, който се занимава с вдлъбнатини от градушки, и имат някакъв патентован метод или специални машинки бяха...но наистина не знам дали е същото или наистина тук е по-дебел и по-капризен материалът...

Ако някой знае подобно място нека да сподели :)

Иначе за нови не съм проверявал, но си мисля, че ще е доста и не знам дали си заслужава на този етап подмяна....

Здравейте, да използвам темата на колегата да питам за 1 драскотина. На задната врата е, около 2-3 см. не знам как се е получила, може детето като е отваряло вратата да я е ударило в нещо. Та идеята ми е дали може да се оправи с пастиране. Не искам да завеждам щета, че като знам как боядисват в БГ сервизите, по-добре да не стъпвам там за такава дреболия. Дали ще излезе с пастиране. На пипане почти не се усеща, вижда се само от определен ъгъл и светлина, затова си мисля дали изобщо ламарината е огъната или само бията е събрана.

Това е драскотината

31B9A5B1-8BFA-46E4-A123-270C18917870.jpeg

Edited by gujiliano

Аз бих ви посъветвал да заведете щета по експертна оценка, и после при такива къде оправят щети от градушка - https://pdrsofia.bg/

Линка само като пример го давам - не съм ползвал такива услуги, но веднъж станах свидетел на работа по една кола, за 70-80-100 лв мисля че си заслужава

Показвам как изглежда вратата след ремонта в сервиза, към който mhi406vt ми прати линк.

За около 15 мин. оправиха вдлъбнатината и нищо не се забелязва да се е случвало на това място. Много професионално момчето изпипа нещата и си заслужи всяка стотинка от 100-те лева, които ми взе.

9D38FD7D-AF48-42D8-BBC2-65404640976F.jpeg

Edited by gujiliano

Супер е станало, добре, че давате обратна връзка, значи ако боята не е наранена, това си е опция. Даже мисля, че ако боята не е засегната, дори лака да е леко увреден, предлагат и лакиране. Абе наистина за вдлъбнатини това според мен е най-разумният вариант за ремонт!

Отделен е въпросът, че според мен 100 лв специално за този труд е прекалено, той професора в болницата за 30 мин не взема толкова, ма не знам какво да кажа, авто-услугите са явно по-скъпоплатени от здравните. Можеха за 15 мин да вземат 40-50 лв.

Edited by mhi406vt

14 hours ago, mhi406vt said:

Отделен е въпросът, че според мен 100 лв специално за този труд е прекалено, той професора в болницата за 30 мин не взема толкова, ма не знам какво да кажа, авто-услугите са явно по-скъпоплатени от здравните. Можеха за 15 мин да вземат 40-50 лв.

По принцип е така, но като се има предвид колко би струвало отстраняването на щетата по стандартния начин - с изчукване и боядисване, както и колко ще е качествен ремонта, по-добре човек да даде 100 лв. и да си реши проблема.