Jump to content

Side assist калибрация


mhi406vt

Recommended Posts

Здравейте, въпросът ми е по-скоро генерален, но не можах да намеря подходящ раздел където да го пусна и го оставих. Стигнах до заключителната част на ретрофита, и ударих леко на камък - цялата инсталация с всички части вече е монтирата, и излязоха 3 грешки на ваг ком-а:


267776 - Data Set Implausible 

729349 - Control Module for Lane Change Assistance 

          C1114 54 [009] - Missing Calibration / Basic Setting

729605 - Control Module 2 for Lane Change Assistance

          C1115 54 [009] - Missing Calibration / Basic Setting

 

Закарах колата в Порше, стоя там два дена, но не можаха да калибрират радарите, направили са параметризация им, в резултат на което първата грешка е изчезнала, но Basic settings (т.е. калибрацията) не минава. Диагностика ми обясни, че като пуснат Доплеровия радар и стартират калибрацията, радарите отчитали сигнал 0%. т.е. не улавят нищо - все едно има нещо пред тях. Исках да попитам дали на някой му се е случвало нещо подобно и ако има някой с фейсова Q5, който има side assist, дали може да се обади, за да разпитам за някои данни в measurement block-a за dynamic angle, static angle  и т.н. за да се опитам да се ориентирам дали има проблем в поставянето на радарите, макар че те си имат дупки в бронята, и просто си се завиват с винтове и толкова. По принцип знам, че ако е дефектен който и да е сензор, ще си покаже грешка, а няма нищо друго освен двете споменати за липсваща калибрация.

 

ПП. Все пак да отбележа, че моята Q5 e 2009, а радарите, инсталацията и CAN gateway-a са фейслифтови, но това според никого не е проблем. Радарите са купувани втора ръка от различни коли.

 

 

IMG_2118.jpeg

IMG_2119.jpeg

IMG_2281 copy 2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти я направя, но след празниците. Ако бързаш отиди в порше.

Просто и аз съм човек и немога да огрея навсякаде и веднага.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ShadowM Е аз те чакам, ще ти звънна другата седмица пак да ми кажеш кога да идвам, но както казах в Порше казаха, че калибрацията фейлвала, защото като в пуснат, радарите репортвали 0%, все едно не приемат обратно никакъв сигнал, което ми е странно, и те не знаят какво да кажат, не казват че са изгорели, просто вдигат рамене. И вече съм в размисъл дали наистина фейсовите радари стават за пре-фейс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...