Jump to content

термостат питане SQ5 3.0 BITDI


GKadev

Recommended Posts

Здравейте. Имам питане относно SQ5 3.0 bi tdi 313к.с. 2013г. Колата е със сменен голям термостат с масленото тяло както върви комплекта оригинален. така също е сменен и така наречения ,ако не се бъркам малък термостат ,който е и за маслото също оригинален. Във вето е сменено всичко маслен охладител регуматор и.т.н. Колата загрява до 75С , след което ако я карам нормално без значение от външната температура загрява до 90 С след доста време .На извън градско си държи 90С .Искам да попитам има ли 3ти термостат или нещо друго ,което да оказва влияние на температурата. Има ли термостат на скоростната кутия .Кутията е 8 степенна ZF. Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя към темата. Или загрява по-бързо до 90С ,ако я настъпвам.Така също е сменена и водната помпа ,както и водния радиатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

загряването се определя от Големи и Малкия термостат,като малкия е на маркуча и има посока,казваш че са сменени,но много често слагат неоригинални части и при тях температурата не е точно фиксирана като при оригиналните.Проверете посоката на малкия термостат дали е спазена- виждал съм случаи при които е обърнат и напрактика не работи.Проверете автомобила дали "охлажда " при спускане по надолнище и при включване на климатика.Проверете колата по време на шофирана на ВАГ-КОМ с живи данни ,където се вижда точната температура.Съвета ми е да смените двата термостата с оригинални от Порше и проблемът ще изчезне.Този мотор загрява за 2 километра лятото до 90 градуса и до 5 км зимата ако всичко е изправно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Термостатите са оригинални от порше.Вие за кой термостат на маркуча казвате. Защото единия така наречения голям върви заедно с корпуса на масления  филтър,другия е в блока и третия е в маркуч ,който се води като термостат за скоростната кутия. Друг термостат не знам да имам Благодаря ви предварително!

Когато загрее на 90 не пада температурата също така и при пуснат климатик.

Благодаря много за отговора, ако знаете нещо повече пишете ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...