Jump to content

Съмнения за задържане на спирачни апарати


Minkar

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Имах авария преди няколко седмици на моето B8– при пускане на ръчната спирачка, моторчето й се повреди, а от там и целия апарат и стискаше барабана. Колата едвам движеше, доколкото разбрах имаше и малко изтекла спирачна течност. Закарайх колата на ремонт, където беше подменена ръчната и спирачния апарат. Взех си колата и всичко изглеждаше ок. Онзи ден сменях гуми и вчера като карах незнам защо ми се струва, че спирачките задържат (имам чувството, че колата набира скорост по бавно и след това губи инерция по бързо). Когато покарам малко, без почти да натискам спирачка и пипна дисковете този който беше сменен е една идея по топъл (на новия не можеш да си задържиш пръста от топлина, а на стария от другата страна може). Тази разлика в температурата ми се струва пренебрежително малка, отделно ръчната си работи нормално, шумове от спирачките не се чуват. Тъй като не искам да гадая повече (компютъра не показва грешки) се чудех дали може да се прави диагностка на това дали ти задържат апаратите и ако да да ми препоръчате сервиз в София

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правен ли function test на спирачките?

След каквото и да е пипано ,е задължително да се адаптират със софтуер.

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не се сетих да питам за този function test… днес ходих при момчето което ми прави ремонта, тествахме на N, направихме VAG COM диагностика и всичко изглежда наред. Има ли вариант по спирачките да има нещо и да не се отразява в грешка на vag com.
Както казах си смених гумите с летни които са последен сезон вече, стари. Чудя се това “съпротивление” което си мисля че е от спирачките дали не е от липса на “сцепление” с пътя.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Аз наскоро се сблъсках с подобен проблем. След ГТП по-рано пролетта се появи леко задъжане на преден десен апарат, поне този установих, че задържа със сигурност, заради разликата в температурата при допир. Симптомите са същите, колата е леко спъната, автомата сваля на по-ниска предавка, заради съпротивлението. На свободна, по надолнище се усещаше отново леко задържане. Апарата успях да освободя, чрез тестовете през VCDS. След като изпълних тестовете задържането изчезна. Причината със сигурност е в ръчната спирачка (електронна е), тъй като се появи още един-два пъти, когато се е налагало да я ползвам. Моята теория е, че има износване на шлиците и апарата не може да се освободи, а при ГТП най-вероятно са ги доизносили, защото служителя "дърпа" електронната ръчна докато колата е на барабаните. Ето тук съм набелязал едни ремонтни комплекти и мисля тези дни да поръчам 4бр, и да отида да ги подменят. Ако някой е подменял въпросните шлици, или е купувал тези ремонтни комплекти ще се радвам да чуя отзиви. 

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

И никой не пише вече по тази тема какви са резултатите?И при мен задържа и калибровка и смяна на лагери и на апарати и нови дискове и накладки и течност и....пак си е същото,грее отзад!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

                                                                                                                                                                                                                                                                  


 

0888 70 87 65 СПИРАНЕТО Е ПО-ВАЖНО ОТ ТРЪГВАНЕТО!

 Това е човека,през един коментар над теб е  обади му се и ще ти помогне  

 

Редактирано от parconi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е,колега,благодаря обадих се.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...