Jump to content

Проблем с цилиндър


FeRoWwW

Recommended Posts

Здравейте,колата е А8 д3 4.2 бензин 335к.с 2004г,след смяна на обтегачи и вериги на разпределителните валове се появи грешка в цилиндър 4(misfire).

Гледах я на живи дании и записва постоянен misfire на 4ти цилиндър и мига чека и светва EPC ,когато я държа в оборот(2000 или повече) грешките изчезват и колата работи добре.Пробвахме да разменим свещите и бобините(които са чисто нови) и отново същия проблем.Ъгъла на веригите е в диапазона -1 до +1 на свободен ход,което също е в нормите.Двата обтегача работят перфектно.Проверихме зацепването всичко е на белезите. Почистихме и ваносите и ги замерихме и са в перфектни стойности! Сменихме и клапана на картерната вентилация,защото беше скъсал мембраната и губеше въздух.Всичко е стягано и правено според указанията в AutoData и ELSA.В снимката по-долу се виждат грешките,които записва.

Благодаря предварително на всички,които ще се отзоват ! 
 

П.С: знам за първите две грешки,че са тампоните на мотора,скоро ще бъдат сменени и те!

B447DB76-7F03-4E2B-A61D-2397380E29A7.jpeg

Редактирано от FeRoWwW
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери да не смуче въздух покрай 4-ти цилиндър - примерно О-пръстен на инжектор или запушен инжектор, гарнитура на всмукателните колектори, скъсан/сцепен/изваден вакуум (тройник, маркуче, клапан, PCV клапан). Най-добре да я вържеш към пушек машина за да се провери за утечки на въздух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 8 months later...

@FeRoWwW не е влизал отдавна. Имам същия проблем. Не е бобина, не е свещ. Тепърва се впускам, но реших да пиша първо, дали някой няма да сподели опит, малко вероятно автора да влезе, но знае ли човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...