Jump to content

смяна на термостат


hristotr

Recommended Posts

Колеги имах малък теч на антифриз. Свалих капака и като опипах под термостата имаше омасляване. Развих двата винта и извадих термостата. За съжаление при монтажа на термостата и ново уплътнение единия от винта превъртя и сега не може да се завие и да уплътни съединението. Двигателя е 1. 4 16в AUA. Винта е като рапидка с диаметър 7мм. При завиване изпуска и не може да осигури уплътнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени целия корпус блок на термостата + тръбара от водната помпа към  корпуса на термостата.

 

 

Предопреждавам ако нямаш добри инструменти за махане  на скобите от маркучите търси някой с такива. Става за 2 часа ако си подготвен.

Редактирано от kenwood2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е развален само винта, търсиш нов винт. Почти винаги обаче проблема е в повреден резбови отвор. Ако повредата е незначителна, пренарязване на резбата с метчик М7 ще помогне, макар и такъв метчик да се намира трудно. При по- сериозна повреда препоръчвам използването на резбова втулка тип 302, има М7 такава, а има голяма вероятност работа да свърши и само осигурител на резби средна якост, например Loctite 243.

Навсякъде по-горе иде реч за ремонт на глух резбови отвор, евентуално повредения в случая би следвало да е именно такъв.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За информация все пак опря до смяна на корпуса на термостата и тръбата до водната помпа както посъветва kenwood2. Ако на някой му трябва такава част мога да му я подаря. Изпуснала е една от резбите които крепят капака на термостата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...