Jump to content

Recommended Posts

Здравейте,

Понеже ми предстои покупка на А4 Б7 2.0TDI  140кс. бих искал да ви попитам кои са читавите кодове на мотора?

Всеки ми казва различно нещо, затова се обръщам към вас.

 

Благодаря предварително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, има адски много писано по темата , може да потърсиш из форума, но накратко страдат главно от глава и маслена помпа. Главите имат 3 ревизии през производството на модела, съответно с номера завършващи на буква A,B и C. И 3те се пукат и при никоя от тях няма гаранция, но при ранните модели (2004-2006) с букви A и B е много по-вероятно да се случи. Проблема се решава със заменянето с нова AMC глава за около 1000лв.

Маслената помпа е вградена в касетата на балансиращите валове, като се задвижва от къс шестограм, който е обречен на заобляне и превъртане и съответно губиш налягане на маслото и двигателя е капут. Този проблем има няколко решения като най-сигурното и най-скъпото е подмяната на цялата касета с ревизирана такава с по-дълъг шестограм. Можеш и като мен да сменяш привода през определен интервал от км. (аз го сменям през 30хил. км), като всеки път проверяваш за луфт с новия привод в леглото му, ако има такъв го караш на струг и става като нов. Привода е 6лв от ауди и смяната не е сложна.

Освен тези два проблема, двигателя е супер икономичен, сравнително лесен за поддръжка и държи на засилване, макар че и в фабричния си вид е доста приятен за каране.

Няма "читави" кодове, но избягвай BLB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...