Jump to content

Lane Assist Error


dobrev.d10

Recommended Posts

Здравейте,

 

Карам А8 4.2 FSI 2013та и за жалост Lane Assista хвърля грешка всеки път като запаля и съотвтно и Distronic-a отказва да работи. Водих го в DBros и при бат Ники на Илиенци, но за жалост и от двете места ми казаха че не могат да ми помогнат.

 

Драги съфорумници, някой от вас да се е сблъсквал с подобен проблем? Към кой сервиз бихте ми препоръчали да се обърна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случаите, когато и "най-компетентните" майстори са безпомощни, обикновено решението на проблема е възможно най-простото. В конкретния случай предполагам, че Lane Assist-a просто не е активиран.

И все пак - каква точно е грешката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост не е това проблема. Преди лейн асиста работеше и преди месец спря. Не знам точната грешка, но при всяко палене излиза Lane Assist Error на таблото (централния екран). В Дброс споделиха теория че може да е от камерата в купето (зад огледалото за задно виждане). Но казаха че не се наемат да пипат там :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се на Мариян - @ShadowM - да ти направи диагностика и после настройки/калибрация ако е необходимо. Причините може да са всякакви, но най-елементарното е да се закачи един ВАГ КОМ и да се види каква грешка изписва. От там насетне се вижда какви са опциите за фиксване. Няма нищо общо с останалите системи на колата, това е отделна и много проста система, явно някой от радарите е сдал багажа, това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не мога да си редактирам предишното мнение - май в темата става въпрос за Lane Maintenance системата, дето те държи в лентата, а аз си помислих за Lane change, но няма значение, препоръката за човек към когото да се обърнеш пак е валидна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско за контакта с @ShadowM. Мариян е супер точен, оказа се проблемна камера, смени я и нещата заспаха. За жалост се оказа че и един модул е изгорял та това е следващата стъпка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...