Jump to content

Колела върху тавана на Q7


Мурзилка

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Искам да попитам дали, ако сложа две колела върху покрива на Q7-ца ще е проблем. Струва ми, че става много високо - сигурно три метра някъде. Някой пренасял ли си е така колелата. Или да монтирам теглич и да ги пренасям отзад. Основно ме интересува дали има някаква техническа причина да не ги качвам така, да не вземат да паднат в движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв теглич, има си прекрасни багажници за велосипеди, горни, задни, квито си харесаш. Единствената "техническа причина" за и против, са ония табелки за максимална височина на "превозното средство" по мостове, пасарелки, тунели и подобни, за които трябва да гледаш и да се съобразяваш, минаваш ли, или не, знаейки собсвената си височина с колелетата (евентуално отгоре).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да паднат разбира се, но удобството с теглич е несравнимо - с багажник отгоре става много трудно с джип, трябва да имаш сгъваем стол или стълба, иначе не можеш да ги качиш. Най-добре теглич, с една платформа отзад - удобно и спокойно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

багажниците за велосипеди върху покрива - не са чак толкова удобни, защото велосипедите се слагат сравнително трудно, особено ако са повече от два. На джип е още по-трудно.

 

За теглич thule имат много добри багажници.

 

Но има и такива варианти за 5-та врата, разгледай за твоя модел пасващ и прецени.

https://www.ebay.de/itm/393138907167?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=707-127634-2357-0&ssspo=PVnD7naCQIS&sssrc=2349624&ssuid=MtHzfGOBT6-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията! Абсолютно сте прави. На практика ще бъде много трудно да се сложат без стол/стълба. Мисля да погладна теглич евентуално, както и ще прегледам линка, който колегата даде, за да видя други алтернативи. На покрива мисля отпада, благодаря още веднъж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези които са закачат за вратата ги забрави ... били те и Thule. Щом имаш теглич взимай едно Thule според зависи колко велосипеда ще караш и те така.

Примерно този. Вземаш си номер за багажника и си караш :)

 

Има и бюджетен вариант с този багажник заедно с тези светлини с държач за номера и тези Г-образни тръби. Обаче при тази опция трябва рязане, заваряне боядисване понеже Г-образните тръби не влизат в тръбите на багажника ... не питай от къде знам :D

 

п.с. Това с качването на тавана без значение на какъв тип автомобил има повече минуси от колкото плюсове, ама както се казва всеки сам си преценЯ.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, P_PETKOV said:

Тези които са закачат за вратата ги забрави ... били те и Thule.

за теглич е много по-добре, но аз ползвам Thule ClipOn 9104, който се закача за петата врата, уникално удобен и бърз багажник, щраква се за 30 секунди само с две самонатягащи се дръжки и е идеален за 3 велосипеда: 2х24 инча и 1х29 за в града, до парк или каране близко до София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би за в града да са ок, за извън им нямам доверие, отделно на мой познат някак си му се беше откачил багажника (освен малко щети по колелото друго не е имало за щастие), нещо което с тези за теглич е почти невъзможно да се случи. Този за теглича съм го тествал до 180 някъде и никакви драми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, този за петата врата е много удобен за кратки отсечки, защото се слага и сваля бързо.

Иначе с 2 багажника на покрива и кутия Thule със 160 поддържане - няма драма :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...