Jump to content

Какви зимни гуми


Recommended Posts

Привет колеги, на каква марка зимни гуми ще заложите този сезон? Чета различни класации и засега съм се насочил към BRIDGESTONE BLIZZAK или CONTINENTAL TS-870 с размер 235/55/19за SQ5. Какъв е вашият избор за сезона?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BRIDGESTONE-a малко издиша според германците. Вярно, друг размер се тества, ама дали ще има чак такава разлика.

 

Може да видиш тук за какво става дума:

 

https://www.supergumi.bg/testove-na-gumi/adac-test-na-zimni-gumi-2022-s-razmer-21560-r15

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко е необходимо да се уточни къде ще се кара колата през зимния период, защото през последните години в по-голямата част от България истинска зима на практика няма и поне аз не виждам логика въобще да се кара с други гуми освен летните. Ако все пак наистина се кара в зимни условия бих препоръчал Nokian WR Snowproof.

Някои предпочитат всесезонните гуми и може би са прави, не и според мен обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случай, че с автомобила няма да се търси офроуд приключение, не виждам причина, да не се вземат всесезонни гуми за зимата. Гуми, като Michelin CrossClimate 2, които са всесезонни, със зимни характеристики ще се справят чудесно в повечето ситуации (изключвам по-екстремни пътища) и няма да се износят толкова, колкото една зимна гума, когато се карат по почистените градски улици.

Аз, например, със старата ми кола (А4 Б6 на предно) и с гуми GoodYear Vector 4s Gen2 (вече има Gen3 с още по-добри зимни хар.) минавах, какви ли не препятствия. Да, имало е моменти, в които гумите са превъртали в движение, но никога не съм затъвал.

Най-интересния маршрут, през който бях изненадан от комбинацията предно и всесезонки беше Рудозем - Баня (карта по-долу), който маршрут се състоя средата на м.Декември, миналата година. Валя сняг и трябваше да минем през планинския проход, след Смолян и макар и да беше обилно покрит пътя, с коловози, гумите пак се справиха без вериги.

Имайки предвид, че автора на поста е с SQ5 мисля, че едни CrossClimate 2-ки ще му свършат чудесна работа...в случай, че не иска екстремни планински преживявания.

Rudozem_Banya.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте, пичове! Аз карам моята кола с Nokian. Много съм доволен от гумите. Миналата година ги закупих. Колата е изключително устойчива. Приятен ден!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@StaniSlavi тъкмо вчера обух едно CR-V с CrossClimate 2, DOT 30та седмица на 2022. Ще дам отзиви по-натам, но като цяло на външен вид изглеждат супер. Грайфера им е дооста солиден. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
On 9/26/2022 at 2:06 PM, mmihailov said:

Привет колеги, на каква марка зимни гуми ще заложите този сезон? Чета различни класации и засега съм се насочил към BRIDGESTONE BLIZZAK или CONTINENTAL TS-870 с размер 235/55/19за SQ5. Какъв е вашият избор за сезона?

Ако изборът ти е между тези двете бих предпочел Continental-a.

Нямам си работа в момента .. :) та :)

Иначе, като говорим за тестове :)Гледал съм доста "тестове" през годините. Една от минавките ми. 2019 ADAC бяха изкарали Kleber на 7 позиции пред Good Year https://www.tyrereviews.com/Article/2019-ADAC-185-65-R15-Winter-Tyre-Test.htm . Купих си 4. ADAC го уважавах макар, че знам, че е поръчков.  Преди това карах последно Good Year UG8. Вече ми беше любима гума.  Взех клебер-а защото трябваше да е по-добър и даже по-евтин. След това много съжалвях за това. Тотална излагация

Досега не съм карал никога с Bridgestone, но съм карал с топ-а, който за мен е Good Year, Continental, Dunlop, Michelin и Nokian(като лек компромис). Едната ми кола е с Nokian 18, 4x4. Отиват към 1300лв. Не ми се даваха повече. В случая се представат наистина добре. Мога да кажа много за тях и както и за много други марки, ,които съм купувал, когато е трябвало да се направи някакво по-ниско бюджето решение. Говорим за нови. Карал съм с debica, kleber, gislaved, kormoran, kumho.

Това, което ме втрещи е че в никакъв случай не бих препоръчал на някой да кара зимата с летни гуми или всесезони. Чудя се какъв народ има. Няма всесезонна гума. Вчера само при дъжда при нас имаше две катастрофи докато се прибирах. Две в рамките на 8км. Явно от разбирачи. Една челна на завой и една, при която човека си беше изправил мантинелта сам. Имаме си една мантинела в Железница, която не могат да смогнат да я оправят от разбирачи. Може и хората да са бедни, несъобразителни, но все пак е кофти.

Редактирано от hellix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

АДАК много боготворят  CONTINENTAL TS  нали са си немски :)  Иначе зимните са ми CONTINENTAL TS 860 , Летните са ми Bridgestone Ecopia доволен съм и нямам забележки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...