Jump to content

Въпрос за конкретна А4-ка


Recommended Posts

Здравейте бъдещи колеги!

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11664444575718713&slink=pu8hqs

 

Някой дали може да изкаже преки впечатления от тази кола?

 

И като цяло мнение също ще е полезно. Ясно ми е, че този мотор може и да похапва масло..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм твърде навътре с темата на маслото, но аз имах такава и маслото беше 5w40, това 10w60 би следвало да е доста гъсто, не съм сигурен колко би било подходящо за такъв мотор, и дали го има в спецификацията от производителя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гореше ли ти масло, колега? И ако да - колко? Знам, че следващият мотор е маслояда, но и за този има отзиви.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гореше ми по 3л/10к км, направихме флъш и 2 смени на масло с някакъв спортен Равенол, не му помня модела точно. Сега е в брат ми и гори по 1,5л/10к км с нормални масла. Някои твърдят, че флъшването е ала-бала, не мога да съм категоричен, но знам колко доливах и колко се долива сега. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за 500 лв отгоре си взех същата кола през 2016 година, но да кажем, че има инфлация :). Този двигател по принцип почти не гори масло, но често се получават течове на масло и антифриз, като имаш предвид, че вече е на стотици хиляди километри и с добавана газова, може всичко да се очаква. Като цяло му навъртях 100к километра като беше на 200 уж като я взех. Смених какво ли не по двигателя главно гарнитури и има една верижка между валовете дето почва зимата да трака в даден момент. Като цяло съм доста доволен от това двигателче - икономично е и върви доста, но си има разни течове от време на време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 17г кола изглежда запазена на снимките , не съм фен на газовите инсталации / бомба със закъснител / добре че сега газта е евтина , ама тва според мен в града под 14 гас + бензинец при нормално каране ще е постижение :) . Карал съм същото комби 3.0 fsi и изобщо не бях впечатлен / бръмчи повече от колкото върви / . За толкова годишна кола е по добре / според мен/ да е атмосферка , че тая турбина си е още една предпоставка за скъп ремонт . По описанието / ако може да се вярва / изглежда поддържана :) 50/50 , масло няма как да разбереш дали пипа докат не си я купиш . Maсово в нета са около 7000лв за километрите ................. ако я свалиш с 1000 може да се замислиш / според мен / . Успех :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нормален мотор на Ауди за който да трябва 10w60. За тоз мотор и нашия климат 5w40 е маслото. Повече от това няма какво да се каже. Иначе да по снимките изглежда, да е запазена тая каляска. 

 

Функция надуване :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние тук не сме всезнаещи , ако колата ти харесва покарай я , закарай я в сервиз да я прегледат и ако нещата които ще ти кажат в сервиза са ОК , и се спазарите и за цената пазарувай :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ти трябва да си я пробваш и сам да си прецениш. Иначе един мой приятел също има A4 и единствения му проблем е с маслото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...