Jump to content

Audi A4 B7 2.0TDI s-line 140hp


Recommended Posts

Здравейте, 

Предстои ми да закупя първата си кола, спирам се на Audi a4 b7 2.0tdi, не разбирам много от марката, дори от коли не разбирам. Нямам много на кого да разчитам да идва с мен на оглед, нито за съвет..поела съм сама да разуча....Обръщам се към вас с молбата, да споделите какви са вашите опити спрямо разходи,обслужване на колата, каква сума смятате че ще е нужна за първите месеци след закупуване, знаете ли нещо относно обслужване на автоматик кутията...всяка информация ще ми е от полза.

 

Прилагам линк на колата:

 

https://m.mobile.bg/details/11662484391996372

 

 

Редактирано от Monika4300
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами като цяло изглежда ОК на снимки , в кой град сте или да се ориентираме по самата обява - Пловдив . Когато обикаляте по автосалоните задължително питайте дали имат валидни транзитни номера / в случая колата е регистрирана но да си знаете / за да може да се тества колата и може ли да се закара в сервиз по ваш избор за пълна проверка . Напишете приблизителната максимална сума , приблизителен пробег който ще се минава - дали да е дизел или бензин . Като се закара на майстор той ще може да ви даде приблизителна сума за обслужването , всеки различно си поддържа автомобила и може да спестите от обслужване или да се наложи да се похарчат повече пари . Може някой колега от форума и вашия град да помогне най малко с огледа на автомобила и съвет за по надежден сервиз . Успех и дано намерите читав автомобил :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! 

Намира се в гр.Карлово 

Сумата, която имам възможност да вложа е до 13 000лв. като в това да си влизат таксите по продажба и обслужване.. Относно горивото, ако колата е с ръчни скорости, на дизел ми е трудно да карам. За автоматик смятам,че няма да се усеща така разлика. Колата ще я ползвам предимно извън града, средно и грубо казано между 100 и  150км на седмица.

Тази кола не е от автосалон. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже виждам, че с моделите се справяте и знаете какво е A4 B7 - този модел автоматик на предно НЕ купувайте, защото скоростната кутия е мултитроник, и много трудно се намира кой да я ремонтира! Да не се обяснявам допълнително (за разбирачите - дори Мишо вече не иска да ги прави), не се вкарвайте в потенциално такова приключение. Търсете си ръчна кутия или 4х4 quattro. Иначе и на мен колата от обявата външно много ми хареса, но недейте заради кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

11 hours ago, Monika4300 said:

Сумата, която имам възможност да вложа е до 13 000лв.

Значи бюджета за кола макс 10000 е ок за да имате средства и за обслужване , комби ли трябва да е или може и седан . Както е написал колегата трябва да се внимава с автоматичните кутии , че не са евтини за ремонт . В този клас има доста марки които също може да разгледате . Разгледайте повечко марки и модели , задължително карайте колата да видите дали ще ви е комфортно вътре , като видимост , усещане във автомобила и през това време събирайте отзиви . А4 не е много голяма вътре , за 4 човека е ОК :) за 5 и на дълъг път ще е тесничко 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен седан е препоръчително, защото комби спрямо паркиране ми идва големичка, но съм карала комби и затова ми е като втори вариант. Разглеждах други марки също, просто аз доста филтрирам при търсене, като ви е важно годината, километрите( на ясно съм,че не винаги отговарят) и все пак гледам и к.с. Да е до 170, заради данъка. А и е важно да е с парктроник, също да ми хареса и интериора, все пак да ми е кеф като съм вътре,както се казва. Благодаря ви, за отзивите, ще разгледам още.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комби и седан от един и същ модел са с еднаква дължина, поне при В7 със сигурност. 

Отделно поне според мен комби и хечбек се паркират по-лесно, защото задното стъкло е ориентир за мястото назад. При седана трябва да се съобразиш с багажник, излизащ зад задното стъкло.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При закупуване на 2.0тди се сменя задължително шестограма на маслената помпа (струва 10-15лв самия шестограм), вече за смяната колко ще ви вземат не знам...Масло и филтри на двигателя, масло и филтри на автоматичната кутия (ако е автомат), ангренажен ремък с водна помпа ако не са сменяни скоро и няма доказателства за това. Това са според мен задължителните неща, които бих сменил обезателно след покупката на такъв екземпляр. Естествено винаги има нещо допълнително за смяна, я шарнир, я накладки и дискове, я нещо др...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...