Jump to content

A4 B6 2.4 170hp тресе предницата и лашка при ускорение


Krism

Recommended Posts

Здравейте. Имам а4 б6 170 коня автомат.

 

Първото което се случи е да светнат лампите за ABS-а на таблото началото на лятото. Ходих в сервиза каза ми датчик на задно дясно колело - ок. Тръгнаха да го сменят оказа се че стария работи коректно след замерване и че проблемът е някъде по инсталацията, която трябва да се преслуша. Ходих на еладжия и в крайна сметка каза че било много работа и не му се занимавало. Живота ме подхвана и нямах време да ходя да търся пак и малко остана на заден план.

 

После обаче започна един странен феномен. При рязко ускорение колата започва да лашка и все едно придърпва, чак на моменти се налага да спра да подавам газ защото лашкането става нетърпимо. На баир нагоре като съм с ниска скорост и като се наложи да ускоря мъка мъка, подскачам по пътя като на snoop dog колите в оня клип…

 

Ходих при майстора каза свещи, кабели, бубина. Ок. Сменихме ги всичките. Проблема си остана. 

 

Междувременно сменихме абсолютно всичко по окачването отпред и отзад каквото не беше ок, така че в момента от към ходова част е перфектна и пак го прави.

 

Започна обаче и коренно друг проблем да се появява. Само при едно единствено условие и то когато набия спирачки за дадено нещо малко по агресивно и след това дам газ предницата започва да подскача и се чува едно “ррррр” като все едно като караш колело и ти падне веригата. Все едно приплъзва и не може да захапе. Това е само при това условие. Иначе в движение никакви проблеми с автомата. Няма ритане, няма блъскане никакви шумове. Нарочно съм я пробвал и като не лашкаше при услорение при потегляне от място с повече газ  си изтегля без грижи. Но набия ли спирачки по така и дам ли рязко газ започва да подскача отпред.

 

 

Питам тук, защото нямам вяра вече на майстори. Където и да отида само като я видят автомат и - оооо 3000 лв. Вярвам, че ако беше автомат щеше да има и други признаци.

 

За лашкането при ускорение подозирам ламбда сонда и скоро ще ходя да я видят, но за подскачането…?

 

Нарично ги казвам и трите проблема защото имам чувствито че са свързани по някакъв начин защото се появиха почти едновременно.

 

Някакви идеи? Благодаря!

Редактирано от Krism
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...