Jump to content

Проблем с Tiptronic б8 3.0tdi


ivan.ganchev

Recommended Posts

Здраавейте, колеги,

 

Имам проблем с автоматика. Колата е А4 б8 2009 с 6hp типтроник. При плавно ускорение когато колата е на 2ра и се опитва да включи на 3та се получава "лашкане", изписва на дисплея, че вече е на 3та предавка, но оборотите не падатц, продължават да се качват нагоре от там където са били при самото лашкане и чак след 2-3 сек падат и преминава реално на 3та. Това го прави само при много плавно ускорение с едвам натисната газ. В други условия не се случва. Според фактурите които имам към колата, кутията е сменена с нова в Ауди Белгия преди няма и 100 000км. Сменил съм маслото но няма разлика. След нулиране на адаптациите не го прави 20-30 км и започва отново. Някой с идеи къде да търся проблема ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото съм запознат адаптирането се прави и докато се кара колата , но има доста по запознати колеги във форума , дано споделят опита си . Напиши и в кой град си за да може да ти препоръчат човек/сервиз където ще могат да ти помогнат . Ако си от Варна мога да ти дам инфо на човека и от там си говорите :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със стария софтуер пак ли така правеше ? Ако не , пробвайте да върнете старата версия там където са ти я ъпдейтвали . На мен като ми сменяха 1 температурен датчик в кутия ме питаха дали да ъпдейтват софтуера и им отказах . Като се закачи с комп изкарва ли някакви грешки ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих я така, не съм я ъпдейтвал аз. Вероятно е ъпдейтната в Ауди като са сменяли кутията преди 5 години. Няма грешки, всичко изглежда нормално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има тунинг мотора може да го забелязваш това. Ако кутията не е на много км не трябва да има износен пакет или спукана кошница на първичния вал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 12.12.2022 г. at 10:19, kpematop написа:

 

Аз съм софтуер на мотора от поне 3г /инсталиран в Ауди в САЩ / и не съм имал никакви проблеми с кутията , с изключение преди около 6 месеца  1 температурен датчик в кутията си "замина" за което си поръчах ремонтен комплект и смениха и 2-те платки и нямам драми от тогава :) Все пак колата 2011 и на всяко нещо му идва времето :) не е приятно но правиш и продължаваш да караш . Съчетах проблема с цялостно обслужване на кутия /5к км преди да и дойде времето / , съединители , диференциял и раздатка . 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...