Jump to content

Неработещ ел.багажник 4G 2012


Dandy

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Нужна ми е вашата помощ!

Акумулаторът ми умря от раз (оказа се, че е оригиналния, който е изкарал 11 години). След като ми дадоха ток за да стигна да си купя нов, очаквано имаше грешки по всички модули и канали. Изчистих всичко без тази на багажника, която не може да се изтрие. Съответно и ел.багажника не работи. Отключва се, но нито тръгва нагоре, нито с бутона се затваря. Мога да отварям и затварям на ръка, с голямо усилие.  Отварях го без проблем 5-6 часа преди да ми замине акумулатора.

След смяната на акумулатора проблемът продължи.  Грешката, която излиза на OBD Eleven е Luggage compartment cover - no basic settings. Fault code: B12EF54

Пуснах живи данни - моторчетата са захранени, но забелязах, че на сензор 1 пише Active, докато на 2 - not active. 

Ходих в магазина с акумулаторите, казаха, че знаят какво да направят и трябва калибриране и там пуснаха живи данни с Bosch:
Реле на капак на багажник: Компонент отворен
Капак на багажника сензор на Хол А: Компонент отворен

Капак на багажника сензор на Хол B: Компонент затворен
Позиция капак на багажника: Статус - Междинно положение

Мъчиха се да калибрират и какво ли не, но багажникът не помдръдва - нито нагоре, нито надолу. Щората вътре също не помръдва, но те вървят заедно вероятно.

Казаха ми, че според тях тоя втория сензор е заминал, тъй като отчита различно състояние от първия и така компютъра не знае в какво положение е багажника и дали да го отвори или затвори.

Моето виждане е, че тези 2 сензора е нормално да са в различни състояния, тъй като вероятно единия е на крайно отворено положение, другия в затворено и е активен този, който в момента отчита. Може и да греша.
Някой с ел.багажник и диагностика може ли да провери при него какво отчитат сензорите на живи данни при отворено положение и дали имат различен статус?

Имате ли идея и за какъв проблем иде реч и кой може да ми помогне? Би било голямо съвпадение нещо да се е счупило точно между последното отваряне на багажника и умирането на акумулатора.
Благодаря!

 

Редактирано от Dandy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро имах подобен проблем, точно след смяна на акумулатор. При мен багажника се отваряше/затваряше, но електрическата кора/щора (с авант съм) не се помръдваше. Имах същата грешка "no basic settings". Пробвах да адаптирам модула (също с обд11), но не се оправи (даже приложението ми забиваше докато се опитвах да го адаптирам и го рестартирах на няколко пъти). Оставих го така и на следващия ден всичко работеше нормално. Та в този ред на мисли, пробвай да пуснеш едни базови настройки в модула през приложението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пробвах какво ли не, няма оправия. И базови настройки, и кодиране на новия акумулатор. При базовите казва Not Available и на 4те setting-a.

Някаква идея към кого мога да се обърна ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...