Jump to content

Придърване и удари дори при 2.0 FSI


MUFC17

Recommended Posts

Привет колеги, тези дни се сдобих с Ауди А3 8P Sportback 2005г 2.0 FSI 150 коня автоматик. При тестването преди закупуване проблем нямаше(дори EPC чека не светеше, явно проблема е бил замаскиран някaкси), но от няколко дни периодично ми светва именно въпросният чек на таблото и след това започва едно много неприятно притрисане между първа и втора и дори се чуват удари около 2000 оборота(при по-високите предавки и обороти се държи супер!). В сервиз ми казаха, че най-вероятно е от горивната система и проблема можело да бъде от всякъде и трябвало на принципа проба-грешка да се разбере откъде е, което най-вероятно щяло да излезе доста солено. В друг сервиз пък който се занимава само с автоматични трансмисии ми казаха, че не е задължително проблема да е в самата кутия и първо да се оправи тази EPC грешка. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем и ако да, успявал ли е да го реши и как?

Редактирано от MUFC17
Недоуточнение на година на производство
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В някой от сервизите, в които си ходил, не прочетоха ли каква грешка е записана? Щом свети нещо на таблото, значи 100% има записана грешка в компютъра, по която евентуално може да се открие проблема.

Редактирано от manoleo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата грешка е свързана с налягането на горивото, от което вероятно идва проблема с притрисането. Аз първо бих сменил горивния филтър или ако е сменян увери се, че са ти сложили правилния. Ако проблема остане, смени датчика за налягане на горивото. За филтъра и датчика може би ще се впишеш в около 100лв. Ако и след това продължи притрисането, значи може да има проблем с някоя от бензиновите помпи, които при теб са две - за ниско и за високо налягане.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за изчерпателния отговор! Горивния филтър го смених при обслужването, но проблемът за съжаление си остана. Така че сега ще карам по реда който ми каза и ще се надявам да се оправи. А в най-лошия случай ако се окаже бензинова помпа, ориентировъчно можеш ли да ми кажеш колко ще струва ремонт?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти кажа цените за съжаление. Помпата за високо налягане е най-скъпа и чисто нова, оригинална, най-вероятно е 4 цифрена сума, но сигурно може да се намери заместител или втора употреба. Пробвай първо с датчика, защото по това което ета из нета, обикновено там е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тъкмо я оставих в сервиз миналата седмица и казаха, че проблема е много вероятно да е от част номер 3 на снимката, това ли е дросел клапата? Имам спомен че някакъв вал каза, че е майстора чупен и болта към него номер 4. Иначе закупих така или иначе и датчика за ниското налягане на горивото по съвет на другия колега, но покрай празниците така и не намерих някой да ми го подмени и ще го сменят направо с тази част номер 3. Силно се надявам проблема да се оправи.

IMG-4581f91ba1636bf750363dc240823735-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Номер 3 са така наречените вихрови клапи заедно с управлението им. Променят въздушния поток към двигателя в зависимост от оборотите. Дросела е номер 22. 
Пробвахте ли да изтриете грешките от клипа и да видите дали ще се появят пак?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчистиха ми грешките още миналата година и тъкмо се връщам от сервиза и явно не е и от датчика, както и от въпросната част номер 3, така че остава евентуално да се види и този дросел, но засега в 2 сервиза никой не може да ми каже къде е проблема и как да се оправи, та ще я карам на ВАГ сервиза тук в Пловдив, за който всъщност четох доста добри отзиви тук във форума, но за жалост са доста заети и трябва да почакам не малко, за да ме вземат, но по-добре отколкото да продължавам да обикалям по знайни и незнайни сервизи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...