Jump to content

Нова кола, моля за съвет. (Препоръки и предложения)


Recommended Posts

Първо здравейте, моля да бъда извинен ако задавам твърде глупави или вече коментирани неща.

В близкото бъдеще ми предстои покупка на автомобил (втора ръка). До преди няколко месеца твърдо бях насочен към А5-ци, виждал съм и много хубави А4-ки, но някой неща ме разколебаха, а и живота както знаете не е винаги само нагоре. Финансово се оправям сам, в момента работя за по 1,4к месечно, това го споменавам само за да помогне на вас, да може да ми дадете максимално добро предложение за автомобил, който мога да си позволя и поддържам. Имам събрани пари и не мисля да тегля кредити.

Това беше малко информация за мен, сега към колата  😁

Едно от малкото неща, които искам естествено е да изглежда добре (Сравнявам за добре изглеждаща кола А5-ци купета, А4-ки седани)

Вътрешния салон, дали ще е кожен или не, не ми е толкова важен, но да е запазен максимално.

Гледам сега има адски много А5-ци, които варират от 12.000 лева до 22.000 лева, колко са читави един Бог знае. 

Миналата година бях прочел супер много неща за А5-ците, че горят масло, прочел съм и на господин fifipaldi темата, където се коментира, че 3.0 дизел била най-хубавия вариант на А5.

Колата ще се кара предимно градско, напълно възможно е да се кара всеки ден (до работа, до магазин, тук там с приятелката ми).

Моля да ми предложите освен споменатите А5-ци и хубави А4-ки (ако има такива модели споделете също), а и някое ваше предложение за кола, която попада в моята категория и смятате, че с моя доход мога да я поддържам без проблем и без кредит.

Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен с този месечен доход 3.0тди мисля, че не си заслужава.  Прецени дали искаш да даваш около 2000лв годишно само да е редовна колата (без да я караш).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, Chitatelia написа:

 


На този етап съм съгласен, какво друго би ми предложил да погледна, което да има прилична визия?

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търси си а4 с 2.0 TDI 4х4 и ръчна кутия. Тази комбинация ще ти дърпа най малко пари и ще имаш що годе адекватна кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.4 за 3.0тди  са много малко. Само за гориво ще си по 300 400 на месец ,ако минава по 400 500км градско  на месец. Виш сега 2.0 тди е друга работа.

 

Редактирано от kenwood2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нормалното е 6 заплати за кола. Вече може да варираш по преценка. И обикновено закупната цена е най-малкия разход, освен ако не е много нова и скъпа.

Ако искаш да се изкефиш на кола, вземи си, пък може това да те мотивира да изкарваш повече пари.
Едно audi ще ти гълта едно 500лв на месец с всички разходи и то за малък двигател. Искаш ли да оставаш само с 900 лв, но да имаш ауди?
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Gangbango не знам какво се случва в тази държава, имам и безработни приятели дето карат 320-ки, 330-ки и не ги чувам да се оплакват финансово, а едва ли бащината фигура ги осигурява толкова добре.
Ще постна няколко модела, които ми грабват погледа, ако може да споделите какво мислите за тях:

https://www.cars.bg/offer/63989987c347901a940a1832

https://www.cars.bg/offer/63f51b409366116964055462

https://www.cars.bg/offer/6320d5bf6378a14b3405f3a3

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A6 с този доход не бих си взел. Имал ли си кола преди или тази ще ти е първа?

С този доход и с твойте критерии бих си взел А3 (като от линка, ако много държиш на ауди), но 1.6 бензин или 1,9/2.0тди. Сравнително евтино окачване, нормален разход. Другите пари си ги харчи за други удоволстия, а не да ремонтираш 15-20г. "премиум" 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Chitatelia Работил съм предимно извън България и имам събрани пари, тази заплата ми е да не умра от скука. Съгласен съм, не искам да се захващам с автомобили, които ще ми точат джоба постоянно. Събирам мнения от всякъде като цяло, ако не намирам обява, поне събирам информация 😃

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм много активен във форума,но сега каточили е момент да се включа с едно мнение. Говоря като човек който кара https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11618934166425738 от 2017та година. Взимам малко повече от 1.4 месечно. Не знам как си смятате разходите на колите,но на мен са ми предостатъчно колата да е в перфектно състояние.

Първо разхода на гориво на месец както каза колегата по-горе на 400-500км градско на месец е 1 резервоар което е равно на 130-40лв.

Второ е обслужването - 1 път смяна на масла и филтри на година ти е 300лв (смених всички филтри+ масло+ чистачки преди месец). При избор на читава кола с 3.0тди почти няма да ти се наложи да сменяш други части(пак от личен опит).

Трето имаш разходи на по-голям диапазон от километри, които според мен не се усещат като не са чести. (смяна на масло кутия, диф. и т.н)

Четвърто неща като гуми, застраховки,данъци и т.н има всяка кола която си вземеш без значение дали е 2.0 или 3.0.

Непредвидени ремонти също се отнасят за всякакви коли дали 2.0 или 3.0 няма голяма разлика. Егр,дпф, турбо и всяка периферия я има и при други модели и кубатури.

Моето заключение е, че не бих направил изказване като "взимаш малко пари за 3.0тди". Насочи се към добре поддържана кола с направени необходими ремонти които ще ти спестят бъдеще главоболия. Давам само като пример моята кола(може и като реклама да прозвучи 😁) премахнат дпф, изкл егр,вихрови клапи и сменени вериги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@switcher97 Това звучи наистина добре и ме успокоява малко в бъдещия избор, благодаря, че сподели подробно за своята ситуация и разясненията за поддръжка! 🙏

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почти 100лв на месец са застраховките, данък, гражданска.

400 км градско са 150лв, колата си гори 12 градско, говоря за А6. 100км на седмица си е малко каране за голям град. Зависи къде и колко кара. До тук като минимум 250лв на месец. Колите вече са си стари, има какво да се обажда и поне 5 неща струват по над 2000 лв. Обади ли ти се едно такова в годината, и сметката си става 500лв на месец без да се замислиш. Това са повече от 30% от месечния му доход, аз не бих давал 30% от годишния/месечен доход за колата си. Повече от 10% си е зле, но всеки сам решава как да си харчи парите. 

Няколко цени на ремонти:

кутия - 3000лв+
вериги - 2000лв+
дюзи - 1500/2000лв

тампони двигател - 2бр 900лв

носачи горни предни 4 броя добри - 600лв+
масло и филтри на 10к - 300/350лв 

гуми - 600/1000лв за зимни и толкова за летни например за 17"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...