Jump to content

Cruise control / автопилот

TonkiZ

Recommended Posts

Здравейте колеги , моля за вашата помощ. Имам а4 б8 2009 година 170 к.с САНА ръчна кутия   . Съединителят си заминаваше , та реших да го сменя . След смяна  ми светна ЕСП-то Tyre pressure и defective adaptive headlighta ( реално фаровете ми спряха да завиват )   . Та от сервиза накрая се оказа че някак си е заминал лентовия кабел , след неговата смяна остана проблема който след 3 седмици още не може да се реши и той е че автопилота не работи . Пусната е на живи данни бутона (set) както и нагоре надолу за повишаване и намаляне на скоростта реагират . Проверихме и за стоп машинката обаче и тя функционира . Та дайте идей и сблъсквали ли сте се с нещо такова . 

( отбелязвам че лентовия кабел съвпада с оригиналния ми като означение както и че в момента всички системи работят и не набива грешка никъде ) 

Ако са развивали кормилния прът не знам защо най вероятно са превъртяли волана в някоя посока и са скъсали кабела...Аз така на бившата ми кола го превъртях от недоглеждане и светнаха  ABS и ESP и изписа проблем с ъгъла на завиване,но имах късмет ,че беше наляво а не в посока навиване на кабела и не се скъса, а се намачка . След което го разглобих и го оправих.После искаше адаптация,но не помня как ставаше. Гледах клипове и го нагласих. Понеже сума ти майстори не можаха да го оправят. Не искаше да приеме настройките понеже се мъчех да адаптирам когато колата беше на газ не знам защо. И като я обърнах на бензин всичко си дойде на място.

@crash77 ами аз съм дизел ама не иска адаптация мисля че правиха на някъкъв дросел обаче нищо не се получи . Аз пък четох при англичаните на някой им било проблем конзолата на ел. ръчната спирачка. Та ако някой познава някой от Варна който може да ми свърши работа , който разбира от това да сподели . Благодаря