Jump to content

2.0 143 CAGA губи антифриз


Plamen7185

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам следния проблем 2.0 TDI 143 к.с. код на мотора CAGA, имам колата от 1 година почти на 500 км горе долу ми губи по 600 700 гр. антифриз. Термостатите са сменени 2 пъти, огледал съм цялата кола за течове няма във маслото няма нищо чисто е. Смених 2 3 майстора никой не вижда да има проблем. Казаха ми че като прави регенерация на ДПФ дърпали по-малко но лампа за регенерация не ми е светкала. Ако някой е имал подобен проблем моля за съдействие..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно,моята кола е същия мотор,2011 год,често правя регенерации,особенно в градско на 200км карам я на много къси разстояния но антифриза не мърда. Кагато светне чека вече не е  добре работата,отиди и си тествай антифриза за изгорели газове,така на око не става,започни от там,как гледаш маслото,повечето са без щеки,при такава загуба трябва да вдигне нивото  на маслото,може да изпуска някое съединение и да се изпарява капейки по мотора,мокета в купето сух ли е..провери всичко това и все от някъде ще си покаже.Смени майсторите ,че това за антифриза при регенерация.......не говори добре за тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сух е мокета, имаше едно съединение точно до термостата но ги оправихме след това я покарах и пак го направи, маслото е ок и е на щека, дори го смених преди 100 км и от него беше пипнало 500 гр някъде което според е нормално. Гледана е от всякъде за всичко просто не виждам причина да го прави. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представи си случая, в който главата е пукната леко около изпускателните клапани... даваш газ, вдига се налягането, пропуска по малко в генерацията в движение - няма хващане.

 

За това идеята на колегата за тест за изгорели газове в антифриза не е лишена от логика, така може да се елиминира възможността за пукната глава / гарнитура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай двете малки тръбички от казанчето за антифриз.

по конкретно тази дето върви назад към мотора.

аз точно преди няколко дни имах такъв проблем.

Беше се спукала при зглобката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...