Jump to content

Грешка p1724


zaraboy

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Някой сблъсквал ли се е с грешката от снимката. По време на движение ми изписва Gearbox Malfunction(you can continue drive), като всичко по колата си работи нормално.При следващо палене грешката я няма, като не се появява всеки път(проблема го имам от 2 дни, грешката ми я изкара 2 пъти на 7-8 паления).В мрежата няма много инфо за проблема, ако някой е минал през това ще ми бъде от полза.

 

Благодаря предварително!

 

 

image_123986672.thumb.JPG.d26a728db2c6c03cef5075a885e4c3d9.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е от audizine.com 

    P172400 Signal for starter lock short circuit to ground (active/static)
    Signal for starter inhibit P/N - switch for transmission position P/N (implausible signal)

Нямаше никакво допълнително инфо 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което намирам за тази грешка е да се проверят кабелите от gear selector-a до BCD-то. 

Щом не е винаги може да е от кофти връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Nikolay Tanchev Колега какво имаш в предвид под BCD, за датчика на педала на спирачката, който освобождава лоста ли става въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами май ще трбва да се обадиш на Мишо в София.

Не си спомням на моята каква беше грешката, но беше за селектора на скоротстите. "Не знае" на коя предавка е даден момент.

И ще се влошава с времето. Има ли слагана някаква допълнителна защита? Заради изискване на страхУвател нЕкой ?

Ако е това, което си мисля се сваля кутията, разглобява се , че този сензор е накрая. Ама не може да се смени без да се разглоби всичко. 2К лв. за сензор и смяна. Беше преди 2 години. Ако и пакета се види, че е износен, най-добре смяна и там. Не е да те плаша, ама нещата са с по три нули отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е някакъв сериозен проблем и няма нужда от интервенция според този технически бюлетин: https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2012/MC-10122802-9999.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решил съм да почна от “датчика” на педала на спирачката ,който отключва лоста и окабеляването по веригата. Иначе самата грешка я записва и на коли от ВАГ групата с ръчни кутии и е свързана с датчика на педала на съединителя, който дава разрешение за палене.Ако имам развитие ще пиша, благодаря на всички за коментарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При теб обаче тази грешка няма нищо общо с датчика на педала. Губиш си времето да започваш от него.

 

Едно от нещата които можеш да направиш е да се свържеш с Ауди и да им поискаш оферта за ремонта като визираш номера на техническия бюлетин. По самата оферта мисля че ще можеш да се ориентираш точно как можеш сам да отстраниш този проблем и дали изобщо си заслужава.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги,

 

Реших проблема с въпросната грешка. Оказа се стоп машинката, при мен.Нямаше никакви индикации, че може да е от нея, гледах на живи данни "датчиците" по интерлок сигнала (стоп машинка,старт бутон, selector lever sensors, selector lever lock solenoid,Gear selector position P switch ), нямаше никакви прекъсвания, когато набиваше грешката. Гледах на живи данни за сравнение кола на колега със същият мотор и скорости и нямаше разлика в данните.Като цяло тази грешка е доста обширна, понеже нямах реален проблем освен че ми я набиваше от време на време реших да почна с стоп машинката, защото предположих, че ако ми отпадаше маса някъде другаде по веригата нещо нямаше да работи.

Спирачен контакт Audi A4 A5 A6 Q5 Q7 4 пина 4F0945459B 4L0723135 - eMAG.bg

Конектора, към стоп машинката е с 3 кабела, единият е маса и го проверих, като маса имаше.Интерестното е че пластините в предната част на стоп машинката контактуват с металната планка, на която се монтира самата стоп машинка(металанта планка също ми даде сигнал към маса).След монтажа розовият палец се завърта на 90градуса и избутва пластините към планката.Не можах да разбера каква роля играят тези пластини.Дано съм бил полезен. 

 

Благодаря на всички, които се включиха!

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...