Jump to content

дискове и накладки


st0kata

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

 Здравейте ! Ще използвам темата на колегата,да не отварям нова... Появи ми се биене в педала на спирачката,може да се нарече и "туптене" и се усеща по-осезаемо при спиране от по-висока скорост.

След оглед в специализиран сервиз ми казаха че накладките не са изхабени ,диска също ,но по някаква причина се е появило изкривяване в диска и ми препоръчват шлайфане на дисковете. Записал съм час в сервиз "Спирачен път" който се занимава само със спирачни системи ,но все още се колебая дали да не сменя дисковете с два нови или да пробвам с шлайфане? Ще се съобразя с всяко мнение по този въпрос !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай нови дискове. Изкривяват се защото са изтънели и като се нагреят периферията се разширява по дължина, но понеже е диск няма на къде да се разшири освен настрани. След като ти ги шлайфат ще станат още по-тънки и ще се изкривяват още повече като се нагреят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решение на проблема и един съвет от мен...

След сваляне на 4те колела и обстоен оглед , майстора ми посочи преден десен спирачен диск,по който на няколко места се бяха появили тъмни петна,появата им беше обяснена с прегряване на диска от спирачното усилие приложено въху него...  На въпроса ми ,защо другият диск е ОК  а в  този има проблем, той ми посочи вентилационните отвори , те бяха пълни почти до горе с някаква ръждива субстанция и от това дискът не е получавал никакво охлаждане!

С бормашина и бургия 6-ца отворите бяха разпробити и почистени, а със специализирана машина дискът беше изшлайфан до идеална гладкост с минимална загуба на материал . Шлайфано бе и феродото на накладките и сега колата спира отнова перфектно !

Съветът ми е ,при възможност огледайте вентилационните отвори на дисковете и ги почистете ако е необходимо ,за да си спестите главоболия за в бъдеще !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...