Jump to content

Как да сваля задна интериорна лайсна на А4 Б5


JohnnyP

Recommended Posts

Здравейте,

някой може ли даде конкретни указания и някакъв чалъм за свалянето на лайсната зад задните седалки на А4 Б5? Знач, че е трудно и трябва да се внимава, но споделяне на личен опит ще е ценно. 

 

IMG-1679412455494.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шанса ти да я извадиш цяла е нищожен, т'ва е най-изпечената и съответно най-чупливата кора в тия навеси. Щипките които я държат, често са прекалено отворени и трудни за вадене от отворите си, ако имаш късмет, някой през годините я е вадил кората и ги е свил малко, както и е смазал отворите за по-лесно плъзгане. Ако не......, ще пцуаш. Вземи флакон с някакво масло, с дълга тръбичка за пръскане, пъхни под кората и напръскай, за да имаш някакъв шанс, да "смажеш" сглобките на щипките към купето, после много внимателно дърпаш към теб, леко мърдайки наляво-надясно, друг начин няма. Всъщност има едни шпатоли за интериор, ако успееш да напъхаш една отдолу, може и да имаш успех.

И да знаеш, че ги няма нито нови, нито по моргите.

Поправял съм счупени кори, става, но е занимавка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, за идеята с маслото също - ще пробвам с WD-40, че тънка тръбичка за масло не знам откъде да взема сега. А къде се намират щипките, по една във всеки от четирите ъгъла ли е?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По смътен спомен са по цялата повърхност на кората. Тва вд40 не става за целта, по-добре вземи флакон с течна тефлонова грес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колегата Нико ти го е казал - шансът да ги извадиш без да се строшат е почти нулев...И аз се мъчих навремето, пръсках с тефлоново масло, с пластмасова шпатулка внимателно повдигах....кОр!!! Натрошиха се и двете, като вафлени кори...Ако не ти е нещо много необходимо - изобщо не ги пипай! Иначе става грозна картинка....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...