Jump to content

4.2 странен свистящ звук от колектора


scorpion526

Recommended Posts

Здравейте, имам проблем с 4.2 код ARS, който от няколко месеца не мога да разреша, а той е че от двигателния отсек се получава едно отвратително свистене, когато колата загрее. Може да се чуе тук:

https://www.youtube.com/watch?v=kcfoOW-re3E&ab_channel=Georgigeorgiev
 

Ако оставя колата да работи 20-на минути на едно място свистенето го няма, но както подам газ и пусна педала на газта вече почва да свисти и не спира дори и при загасване на колата и отново палене... ( чува се само на запален двигател разбира се )

Това което съм установил е, че когато извадя маркуча от колектора, идващ от клапана за бензиновите пари от резервоара, свистенето моментално спира. Сменил съм въпросния клапан ,дроселова клапа, уплатнението на дроселовата клапа, както и клапан на картерната вентилация без резултат.
На някого случвало ли се е подобно нещо ? Дайте идеи моля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Пробвал ли си колега да отвориш капачката на маслото. При мен на 4.2 BAR двигател се получава доволно засмукване на капачката, а съм гледал, че при колеги с проблем в PCV клапана, засмукването е толкова силно, че свисти уплътнението на капачката на маслото.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здрасти колега, пробвал съм го отварянето на капачката   - остава си свистящия звук при извадена. Все пак смених и PCV клапана и продължава свистенето. За мен има някаква микро-пукнатина някъде и през нея свисти. Купих и машина за пишек за откриване на "течове" в смукателната система и отникъде не издиша .. Явно  в самия колектор е проблема - остава ми само да го сваля и него ( въпреки че съм го свалял и чистил , оглеждал, преди година)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...