Jump to content

Смяна на съединител


fazioo

Recommended Posts

Колеги имам едно питане  за  Б6 1.9 ТДИ AWX .Понеже колегата е пенсионер пита има ли вариант да се премине от демферен към твърд маховик и какви са рисковете .Благодаря предварително.Аз лично му казах за проблем евентуален с скоростите и започване на тресене.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста спекулации по тази тема относно разбиване на кутията, разбити основни лагери и дори късане на колянов вал заради увеличените вибрации, но все още не съм чул за някого на когото са му се случили подобни неща в следствие от слагане на твърд маховик. На празни обороти, ще започнеш да чуваш подобно тракане и като цяло колата, ще се усеща повече като трактор, но не мисля че има някакви реални рискове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си слага пак демфер и да не се занимава с глупости. Цената за минаване към твърд маховик е почти същата като да си сложи демферен. После съединителите били по-евтини, ама аз силно се съмнявам, че тая кола ще изкара до следваща смяна на съединител, че колегата пенсионер да усети нещо от "кирийката". Иначе рискове няма - има само дразнещи неща като тресене, тракане и "ударяне" при смяна на предавки. Няколко познати минаха тая процедура - години си карат колите без проблеми, само с гореописаните дразнения, но всичките съжаляват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...