Jump to content

Амортесьори за ауди А4 Б6

Nikolov19_93

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

Предстои ми смяна на задните амортесьори и пружини, това е нещото с което ще се занимавам за първи и път и не съм достатъчно добре запознат с материята. Автомобила е А4 Комби 1,9 ТДИ. 

Няма да ги подменям аз ще ми ги сменят в сервиз но искам да знам какво да очаквам като марка на пружините и амортесьорите и ако е възможно аз да ги купя за да сигурен.

Моля тези от вас който са запознати с марки и качество нека споделят коя е най хубавата марка за пружини и амортесьори, не търся спортно окачване а стандартно такова, в момента колата вози повече от прекрасно но при смяната на гумите забелязах че има омасляване по амортесьорите и пръта има доста големи язви по него което е признак за смяна. Искам да предприема мерки преди да се скапят напълно а и идва летния сезон 

Благодаря ви! 

Да, подкрепям. Бях тръгнал да сменям преди време и предни и задни, от добрите сервизи ми предложика SACHS и KAYBA, в последствие отложих смяната поради финанси. MONROE също е добро и здраво, с това карам колата в момента. И само ново, в никакъв случай от морга n-та употреба.

Edited by user12321

Kayaba са на по-добри цени, но мойте майстори ми споменаха от техни наблюдения, че трудно си изкарвали дори "гаранцията" .

Edited by Chitatelia

Каквито и да вземеш ,ще изкарат 2 години sash mash не ги хвалете изобщо. Не стават. Имам доста познати на различни марки коли със sash mashhhh е максимум две години. С такива съм и аз изпуснаха също на втората година е па си карам така докато не се разхлопат. Няма качество вече на нищоооо, взимай по ефтините и си карай.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Митака55555 Имаш право. Освен това откакто карам B6 осъзнах че колата (окачването й) не е много като за нашите лоши пътища. Неслучайно въбще не се предлага "пакет лоши пътища" както при Passat/Skoda , там има вариант за по-високо.

Edited by user12321

Преди 3 години смених всички с ZF Sachs , в момента ляв преден тропа и пак ще сменям предните.

Преди 3 часа, user12321 написа:

Ясно. Някой мнение за BILSTEIN? Или кои биха издържали много повече от 2-3 години , има ли въобще такива?

Аз сложих билщайн на скоро обаче предни и за сега ме кефят возят меко и стабилно(за сега) и моя човек в магазина ми ги препоръча, относно цената излизат горе долу евтино 96 лв бройката с прилична отстъпка (преден) задните ще са значително по евтини ако ги барнеш с отстъпка.

Edited by Kukata_a4

Сложих преди време Каяба за 5г докато продадох колата не бяха мръднали. Според мен са най добрия вариант спрямо цена - качство.

Добре, а кои са марките дето държат повече и са по-скъпи? А едно стоково окачване от Audi колко по-скъпо би излязно? Честно казано отново обмислям да сменям всичко с нещо по-високо и по-меко возещо. Нашите пътища не са за твърдо и ниско окачване. Дори много често виждам B6-ци седани , който са доста нагоре вдигнати - точно като за нашите условия. Интересно защо не съм срещал подобни комбита. Някой ако е по-навътре нека ми обясни.

Edited by user12321

• 2 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...