Jump to content

Смяна на автоматична кутия А8 Д3 4.2 бензин


kiko00

Recommended Posts

Здравейте ,при смяна скоростна кутия на А8 Д3 4.2 мотор 350 коня ,колата е Канадска 2010 г . Кутията е с код LWJ закупена е същата такава кутия ,трябва ли да се обучава/запознава с колата новата кутия или след смяната всичко тръгва нормално ? Благодаря на отзовалите се 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа ще се включи Component Protection и ще работи само на 3-та скорост. Ще трябва да се ходи до Порше да махнат СР.

 

Другия вариант е да се сложи електрониката (компютъра) от старата кутия в новата и тогава няма да има нужда от някакви процедури след смяната на кутията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При 4Ф с включено СР колата стои само на 3-та предавка - карах така 1 седмица докато ми върнат оригиналния комп на скоростната след ремонт в МИД авто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен лоста се местеше както трябва, просто отиваше директно на 3-та и дори и с перата не можеха да се сменят скоростите. На дисплея изписваше SAFE. След неуспешните опити да се махне СР на едни едни известни специалисти тук от форума, в крайна сметка дадохме старата ми електроника за ремонт (смяна на сензора за позиция) и след като я сложихме обратно в скоростите всичко се оправи. Благодаря на Ники от Илиенци, който изпрати старата ми електроника в МиД авто за ремонт след което я монтира обратно в скоростите. Докато траеше ремонта ми сложи друга и карах само на 3-та скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Къде са ти мъчили компонент протекшъна?

Имам човек за района на София с онлайн акаунт и може да маха CP като при дилъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сервиза Мапо мисля се казваше, не можаха да махнат СР, ходих няколко пъти и накрая си сложих моя комп на скоростите след като го ремонтираха във Варна и съответно СР изчезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...