Jump to content

Пасажерска въздушна възглавница и лампа подгрев свещи


mara21

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Имам два въпроса и бих бил благодарен ако някой може да даде съвети. Въпросите са свързани с A3 8P 2011' 2.0 TDI 140hp - sline (exterior, interior, окачване), пакет конфорт, пакет мултимедия и нз още какво. Ето ги и въпросите с утегчителни детайли какво и как съм "дебъгвал" преди да пиша.

1. Как се спира пасажерската въздушна възглавница? Трудно се търси в нета на тази тема, защото е зафлудено с теми "как се спира ЛАМПАТА на въздушните възглавници". В жабката имам мултимедиен преходник от ляво горе + стойка за IPod (до колкото прочетох ръководството се води пакет мултимедия), но нямам суич за възглавницата. Отстрани на таблото и на пасажерската врата също не намирам суич, в и около подлакатника също (изхождайки от опит с други марки автомобили). В ръководството единственото което намерих е "пакет advanced airbeg" или нещо подобно, което описва че въздушната се изключва сама при наличие на детско столче и са специфицирали килограми (столчето + бебето), но при тест - лампата за възглавницата не светва - което пак според ръководството указва че не е безопасно да слагам бебето там защото все още е активна.
2. За втори път ми се случва да мига лампа за подгревните свещи в движение, като колата губи мощност до последващо изключване/запалване. Първият път изписа в ОБД проблем с подгревна свещ на четв. цилиндър, отидох в сервиз (потвърдиха че свеща е изгоряла) и смених всички свещи преди два месеца. Уви - днес пак светна, като общото между двата пъти е че карах на високи обороти. Първият път бях на магистралата след около 500км пътуване, днес докато я карах на по-ниски предавки градско (светна ми ДПФ-а - и пак в  ръководството :D пише при жълто непремигващо - да не изключвам двигателя докато не угасне, е днес угасна, но малко след това светна подгрева).

 

Поздрави,

Марто!

Редактирано от mara21
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм много знаещ, но мисля, че пасажерската възглавница си е изключена ако няма седнал човек. Има датчик в седалката. Така беше поне на БМВ, което имах преди, Е46.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...