Jump to content

Високи обороти на празен ход 1.8Т AJL


Didaka89

Recommended Posts

 

Колеги, става въпрос за 1.8 турбо AJL и имам проблем с високи обороти при загрял двигател, който се появи след почистване на дроселовата клапа. След калибрация с VCDS, колата пали и работи нормално, докато не вдигне градусите до над 60-70 да речем. Тогава започва бавно вдигане на оборотите до към 1200, като след форсиране падат до 950-1000, ако не реши отново да ги вдине на 1200, че понякога и ги подминава. Интересно е, че калибрира ли се при напълно загрял мотор, около 10 мин. държи нормалните обороти на празен ход и след това упражнението се повтаря с плавното вдигане до около 1200. 🤔Турбо пътищата и вакуумите са прегледани, а и се съмнявам да е от тях. Проблемът съвпадна с монтаж/демонтаж на дросела, да не е заминал при самото почистване, макар, че не му се е случвало нещо нередно.

 

Питането ми е дали дроселовите клапи на AJL и AEB са взаимозаменяеми? Идеята ми е, ако не намеря дросел за проба от AJL, може ли да се тества с такъв от доста по-разпространения AEB. 

 

Също ако има колеги в района на София и разполагат с такъв дросел за проба съм отворен за предложения. Има ли смисъл от закупване на дроселова клапа втора употреба? Ремонтират ли се и въобще всеки съвет ще е от полза. :)

 

Благодаря!

Редактирано от Didaka89
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...