Jump to content

Преминаване към Европейски стандарт стопове

alliance2005

Recommended Posts

Здравейте колеги. :)

Внесох си Q7-a от САЩ 2018г. След няколко неуспешни опита да си намеря и купя автомобил у нас реших да си взема джипа от другъде. Дилърите у нас са си навили на масрафа и се държат отвратително.

Та както и да е, сигурно знаете че стоповете ми са проблем. Мигачите тябва да светят жълто а Американските светят червено. Купих Европейски стопове втора ръка от същата година джип но буксата отзад е различна. В сервиза ми казаха че нямало как да станат дори и да се преправярт. Моите стопове имат 4 жички, тия имали 5, а пък след това трябва да се кодират....

Също така ми казаха че ако самата кола се кодира към Европейски вариант, можело да стане. Не знам как. Някой минал ли е през това и какво мога да направя за да успея да регистрирам колата? Благодаря Ви предварително. 

Здравей колега!
Имаш ли Ваг-Ком да ми пратиш да разлгедам Adaptation Channel-ите на втория BCM(46), имам Wiring Диаграмите за допълнителния кабел до BCM-a , обаче ако можеш да ми пратиш снимка на букста за да се опитам да ги разгадая. Ако имаш познат колега със VCP ще стане много по бързо отколкото с ваг кома :D

• 4 weeks later...

Здравейте! Проблемът го реших като взех Европейски стопове втора ръка за около 700 лева. Обаче буксите за включване са различни така че се наложи да взема и преходници от една Немска фирма за около 150 лева. Трябваше да кодирам и стоповете защото едновременно мигаха жълто и червено и на Технотест искат мигачите да си мигат само жълто - та още 120 лева за кодирането при един специалист в София. Някъде 1000 лева излиза всичко.

• 9 months later...