Ivanovchris Posted June 20, 2024 Report Share Posted June 20, 2024 Здравейте, колеги, Моля да чуете паленето на колата, казаха ми, че веригата е за смяна, но изобщо нямаше никакви симптоми преди 2-3 месеца, когато я взех, карана е изключително леко от 1-вия собственик, колата няма 200хил. км, на 197хил. е, какъв ви е съветът и какво да направя? Четох преди, че е хубаво първо да се смени маслото, чак тогава да се предприемат стъпки към смяна на верига, къде мога също така да отида и имате ли доверен сервиз/човек, с когото да се видя и да препоръчвате, трябва ли да се прави веднага? Благодаря предварително! 0-02-05-24db95f85390c21f48c10ed9f54d360bf4805d6ec663ea2ab50d3d9676ea7eaa_7bc659ef62d99401.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Tanchev Posted June 20, 2024 Report Share Posted June 20, 2024 (edited) Моите вериги точно около този пробег ги сменях. Прешляпвяха за 2-3 секунди сутрин и лятото като постои колата спряна за час. Това, че е карана леко не значи че няма да се предадат успокоителите на веригите. От видеото ми се струва някакъв паразитен звук но не мога да преценя дали е от вериги. Моята се чува една идея по-тихо. Edited June 20, 2024 by Nikolay Tanchev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivanovchris Posted June 20, 2024 Author Report Share Posted June 20, 2024 Точно, този звук я оставих вчера да диагностицират, аз също не чувам веригата по прицнип, има едно друго тракане много странно, но съм чел, че хората ги сменят и на 250-270-300. Паразитен звук един много странен, но не мисля, че е от веригите, няма го това пришляпване, както ти казваш първите 2-3 секунди и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola_RS Posted June 20, 2024 Report Share Posted June 20, 2024 от обтегача на веригата е,аз също смених вериги и обтегачи на 200к ,но при мен се беше появил теч от капака на веригите и с едно разглобяване да мина двата ремонта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivanovchris Posted June 20, 2024 Author Report Share Posted June 20, 2024 @Nikola_RS, a от обтегача на веригата, това значи ли, че веригата е разхлабена и защо го има това тракане от обтегача, належащо ли е веднага да се прави, защото ми обявяват и суми от 10хил лв за верига, а колата е изцяло суха, няма грешки, в перфектно състояние е иначе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenwood246 Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 10хил баба им пък на тези. Частите с отстъпки са около 3000лв…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donov Posted June 24, 2024 Report Share Posted June 24, 2024 @Ivanovchris Наскоро сменях веригите поради факта, че тракафа при запалване на колата за 2-3 секунди. Комплекта при смяна вклщчва веригите и обтегачите към тях. Така или иначе щом трябва да сменяш вериги те се сменят с обтегачите. Затова направо предвиди 3500 и всичко ше ти е ок. Тъкмо навреме ти се е появил шума във веригите така си е и смяната по книжка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola_RS Posted June 28, 2024 Report Share Posted June 28, 2024 На 20.06.2024 г. at 19:13, Ivanovchris написа: @Nikola_RS, a от обтегача на веригата, това значи ли, че веригата е разхлабена и защо го има това тракане от обтегача, належащо ли е веднага да се прави, защото ми обявяват и суми от 10хил лв за верига, а колата е изцяло суха, няма грешки, в перфектно състояние е иначе. аз моите ги смених за 2700 с оригинални части и труда беше в тази цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted July 4, 2024 Report Share Posted July 4, 2024 Дано минеш само с вериги, че като знам какви са ги натворили горе при валовете при фейсовите мотори, лошо ми става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted August 14, 2024 Report Share Posted August 14, 2024 На тия 218кс и 272кс може да се вдига софтуерно налягането на маслото и се удължава живота на целия двигател. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted August 23, 2024 Report Share Posted August 23, 2024 Това даже задължително трябва да се направи. Ти знаеш най-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts