Jump to content

Audi A6 Allroad 2016 3.0 tdi 218 к.с. верига

Ivanovchris

Recommended Posts

Здравейте, колеги, 

Моля да чуете паленето на колата, казаха ми, че веригата е за смяна, но изобщо нямаше никакви симптоми преди 2-3 месеца, когато я взех, карана е изключително леко от 1-вия собственик, колата няма 200хил. км, на 197хил. е, какъв ви е съветът и какво да направя?

Четох преди, че е хубаво първо да се смени маслото, чак тогава да се предприемат стъпки към смяна на верига, къде мога също така да отида и имате ли доверен сервиз/човек, с когото да се видя и да препоръчвате, трябва ли да се прави веднага? 

Благодаря предварително! 

Моите вериги точно около този пробег ги сменях. Прешляпвяха за 2-3 секунди сутрин и лятото като постои колата спряна за час. 

Това, че е карана леко не значи че няма да се предадат успокоителите на веригите.

От видеото ми се струва някакъв паразитен звук но не мога да преценя дали е от вериги. Моята се чува една идея по-тихо. 

Edited by Nikolay Tanchev

Точно, този звук я оставих вчера да диагностицират, аз също не чувам веригата по прицнип, има едно друго тракане много странно, но съм чел, че хората ги сменят и на 250-270-300. 
Паразитен звук един много странен, но не мисля, че е от веригите, няма го това пришляпване, както ти казваш първите 2-3 секунди и т.н 

от обтегача на веригата е,аз също смених вериги и обтегачи на 200к ,но при мен се беше появил теч от капака на веригите и с едно разглобяване да мина двата ремонта

@Nikola_RS, a от обтегача на веригата, това значи ли, че веригата е разхлабена и защо го има това тракане от обтегача, належащо ли е веднага да се прави, защото ми обявяват и суми от 10хил лв за верига, а колата е изцяло суха, няма грешки, в перфектно състояние е иначе.

@Ivanovchris Наскоро сменях веригите поради факта, че тракафа при запалване на колата за 2-3 секунди. Комплекта при смяна вклщчва веригите и обтегачите към тях. Така или иначе щом трябва да сменяш вериги те се сменят с обтегачите. Затова направо предвиди 3500 и всичко ше ти е ок. Тъкмо навреме ти се е появил шума във веригите така си е и смяната по книжка. 

На 20.06.2024 г. at 19:13, Ivanovchris написа:

@Nikola_RS, a от обтегача на веригата, това значи ли, че веригата е разхлабена и защо го има това тракане от обтегача, належащо ли е веднага да се прави, защото ми обявяват и суми от 10хил лв за верига, а колата е изцяло суха, няма грешки, в перфектно състояние е иначе.

аз моите ги смених за 2700 с оригинални части и труда беше в тази цена

Дано минеш само с вериги, че като знам какви са ги натворили горе при валовете при фейсовите мотори, лошо ми става.

• 1 month later...

На тия 218кс и 272кс може да се вдига софтуерно налягането на маслото и се удължава живота на целия двигател.

• Like 1

• 2 weeks later...