Jump to content

Крива резба картер

rawabag604

Recommended Posts

Здравейте, колата е а4 б6 1.9тди.

Преди около 5години при смяна на масло заедно с оригиналната пробка на картера излезе и резбата. Проблема се реши като я пренарязаха с м15. Преди година за съжаление и м15 резбата изчезна и не стягаше, тогава ми го преправиха с м17, обаче този път на може би на криво и тече от пробката, като в последно време се увеличават капките. Сега наближава време за смяна на маслото и се чудя какво да правя, дате съвет. Картер не ми се сменя, като мисля за напред да сменям маслото през щеката и да не мисля пробката.

1.да се пренавива с м18

2.да обгарям медна дифтунга

3.да слагам тефлон на резбата и накрая силикон на виктор за 300градуса, дали ще държи

4.да търся някой, който да заварки пробката

Всичко зависи от това, колко "месо" има за нова резба. Достатъчно ли е, нарязва се нова СИТНА, навива се алуминиева (желателно дурал) тапа с лепило (и перфектно перпендикулярно чело/периферия), разпробива се, нарязва се оригиналната резба и се пее и танцува фламенко. Може и хип-хоп.

Няма ли "месо" (а т'ва се преценява от майстора дет' ше о'прай (ивентуално) нещата), става сложно. Ако имаш професьонал заварчик под ръка, може и да спасиш ситуацята.

Твойте варянти ич не са приложими, не чи не можи, ама не е добре. Ич.

Преди 3 часа, rawabag604 написа:

1.да се пренавива с м18

От М17 не става М18, трябва да се гони М20. Стига да има "месо", разбира се... Прави се ситна конусна резба, може и цилиндрична, но тогава трябва да се уплътни с тефлонова лента или заместител.

Направо смени картера, не е толкова скъп, но всичко ще е наред и няма да се притесняваш от течове, които в последствие може да повредят двигателя. Другото е да се залепи самата тапа, но маслото ще трябва да се сменя през щеката с машина и боклуците ще остават в картера - не е препоръчително според мен.