Jump to content

Помощ за CAN Comfort в A4 B5 Concert 2 Radio

dvalchew

Recommended Posts

Здравейте колеги, извинявам се много че пиша така, но имам един въпрос който така и не мога да разгадая. Имам А4 б5 фейслифт с дигиталния часовник и халф фис (вдо). До тук всичко 6. Слагам радио Концерт 2 от А6 ц5 връзвам кан линията по комфорт кана (22 и 23 пин на зелената букса) направил съм канал 61 (пробвах и с 62 канал) на километража 1 т.е има вкл радио към кан комфорта (и с др кодировки пробвах но никакъв резултат) и така и не иска да тръгне. Слагам километраж от А6 ц5 фулфис фейсов (не са pair-нати с радиото от отделни коли са) и радиото тръгва веднага и всичко заработва бутони и тн.. Въпроса ми е има ли как да накарам заводския халф фис километраж на а4ката да работи с радиото така както с този от А6цата? Че няма да изписва станции и тн е ясно но искам само да го накарам да тръгва и да светва като пусна фарове и тн. Ще съм много благодарен на всякакъв вид помощ и ще почерпя ако имаме успех 

Същото се получи при познат с 8L. С половин фис вдо радиото не светва, никакви адаптации не помагат. С jaeger а всичко тръгва веднага, даже мисля че ми каза че при него, канали 61,62 изобщо не са активни.

@evg_eni хм странно аз жегера си го продадох, но не помня там 61 и 62 канал изобщо да са били активни.. и ся нямам такъв да тествам с него, но при мен всички канали 60,61,62 на вдо-то са активни и приемат кодиране/адаптация

Edited by dvalchew

То е така, но адаптацията не променя нищо, иначе той ми праща скрииншотове, само 60-ти му е активен на стария, другите два дава Error, но пък си работи. Не може да няма начин но вероятно нещо ще трябва да се добавя към вдо то. Можеш да пробваш да измериш съпротивлението между low и high, би трябвало да е към 60ohm.

Edited by evg_eni