Jump to content

Обтегач на веригата А4 1.8Т BFB

jordanik

Recommended Posts

Здравейте,колеги!Знам,че проблема е много "дъвкан",но темите са стари и линковете в тях вече не работят.

Колата ми стана на 260 000 и веригата между валовете започна да се чува все по-често.Засега го прави само след по-дълъг престой и при първо палене,но знам че проблема ще се задълбочи.

Можете ли да ме посъветвате какъв "читав" обтегач да взема,освен оригиналния,който ще изкара прилично дълго време?

Бих взел и оригинален,ако някой може да ми го предложи с добра отстъпка.

Преди време колегата chostdog е доставял оригинални на добра цена,но пък той не е влизал тук от 2020 и не знам как стоят нещата в момента.

Предварително благодаря за отговорите!

Edited by jordanik

Със същия двигател съм, преди месец и половина сменях обтегач и верига сложих на феби. За това кратко време няма как да кажа някакво мнение, за сега всичко е ок.

На толкова стари автомобили ... Оригиналните части вече не са "оригинални". Качеството е много различно от преди.

Сред толкова знайни и незнайни марки, повечето чисти боклуци ...   FEBI BILSTEIN донякъде е алтернатива за не много километри.

• 4 weeks later...

Аз го смених с оригинален и верига преди 3 години и пак след престой от 4-5 дена трака за 1-2 секунди няма лек.

Аз моят не съм го сменял, но при ремонт на двигателя подмених бананите и според думите на майстора, може би веригата само е била сменявана.
При мен трака само при запалване и то не винаги. Бих го сменил, ако започне да не опъва веригата постоянно.
На старото ми Ауди А3 1.8 AGN, така си тракаше при палене до последно, на кола на 25г.

Преди 5 часа, Diido0 написа:

ако започне да не опъва веригата постоянно

и т'ва как го разбираш?

• 3 weeks later...

За 11 години 2 пъти съм го сменял с китайски от алиекспрес , но оригинален ще е по добре си мисля!