Jump to content

подмяна масло на раздатка

martin76

Recommended Posts

2 въпроса колеги: зашо е препоръчително на раздатката да се сипе оригиналното VAG масло от 200-300 лв за литър? Та дори и задължително?!! Какво ще се случи ако се подмени с заместител за  VAG??? Днес примерно попаднах на едно масло за раздадтка FEBI. (давам пример просто, не съм тръгнал да го купувам). на мнго брандове масла има за раздатка? Но искам да знам защо всички добавяте VAG с червената капачка.

Втория въпрос е какво количество тр да си закупя? колко попбира, 1, или повече от литър?

Edited by VBI
Грешка в заглавието

На коя "раздатка" ше го сипваш тоа 460 мл.-литров елексир?

Edited by NIKO

Posted (edited)
Преди 17 часа, NIKO написа:

На коя "раздатка" ше го сипваш тоа 460 мл.-литров елексир?

на възела, който наричате раздатка на ауди Б7, за количество никъде не съм споменавал, освен да питам  какво е?т.е. колко побира?!

Edited by martin76

Преди 19 часа, martin76 написа:

....защо е препоръчително на раздатката да се сипе оригиналното VAG масло ....

Причината е,че раздатката и кутията/механична трансмисия/ са в един корпус и маслото е едно и също за двата възела,които имат специфични изисквания.Затова се сипва ОЕМ масло там,за да не питаш после,защо имаш проблем с кутията.

При автоматиците не знам как стоят нещата,но и там се наливат само ОЕМ масла,поради същата причина.

Posted (edited)

Аз съм с автоматик типтроник и е смено в нея преди 1500 км. мисля с едно ZF масло , не присъствах на смяната. Но то е различно от това което се препоръчва- G055145 A2 VAG, което пък противоречи на товам което пишеш- масло на скоростната и раздатката да са едни и същи. Та въпроса е може ли за раздатката да се сипе препоръчан заместител, не ВАГ масолото, или не.

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Имаш едно масло за предния и задния диференциал, второ за торсена и трето за скоростната кутия (автомата), което вече си сменил.

Аз 40 000 км. карам с Равенол и нищо лошо не се е случило.

Трябват ти 3 литра за двата дифа и един за торсена. 

Предният диф и торсенът нямат пробки за източване.

Торсенът го дават да събира 0,6 литра (по спомен).

Posted (edited)

По принцип знам, че има възел Торсен на трансмисията, но у Фейсо -"Раздатка" та раздатка! Та и аз го поех. Торсена  е въпросната раздатака да уточним, нали така?!! И да, за този Равенол имах в предвид като заместител. Ако дадеш и точното му обозначение си супер,

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Posted (edited)

Торсена е единия от 2та диференциала, така ли? Защото темата е за раздатката, човека ми обясни за 2 диференциала и торсена, . сега да разбирам, че раздатката се явява четвърти възел

Edited by martin76

преди 35 минути, nedelcho_iliev написа:

Диференциалите са три - преден, заден и централен (торсен). Аудито раздатка няма. Уазката има раздатка.

тогава защо във феисбук групата упоменават това и то не  един. питам зашото знам за диференциалите и торсена, този възел обаче ме изненада, а и тук в нашия форумима теми свързани с въпросната "раздатка"! Ок да разбирам, че става дума за смяна на маслото на Торсена

• VBI changed the title to подмяна масло на раздатка