buton4o3 Posted August 17, 2025 Report Share Posted August 17, 2025 здравейте колеги,преди 6000 км.ми светна чек лампа ,в ауди ми препоръчаха смяна преден НОК сензор и изчистиха грешката,колата си върви без никакви проблеми вече 6000 км без да го сменям,но пак светна чек,как най лесно мога да го изчистя,че в ауди София има часове чак за 10 септември,а имам опасението че проблема е същия като предишния.Става въпрос за а4 б9 2019 г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted August 17, 2025 Report Share Posted August 17, 2025 Купуваш си програмката VAG-COM и кабелчето към нея, така най-лесно можеш да го изчистиш. А още по-лесно, да си смениш сензора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buton4o3 Posted August 17, 2025 Author Report Share Posted August 17, 2025 (edited) Да де ,но си мисля че проблема не е от сензора,понеже к. Км. карам уж със неизряден сензор,и никакви ядове 6000км. Edited September 1, 2025 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziell Posted August 18, 2025 Report Share Posted August 18, 2025 (edited) Ти можеш да си караш колкото искаш километри, но NOx сензорът е доста важен и неговата неизправност ще води до повече замърсяване на DPF-а, което не е добре. Nox-a дава данни на компютъра колко Adblue да инжектира. Просто си го смени, вече има доста евтини заместители - https://www.autodoc.bg/as-pl/23071021#nox-senzor-nox-katalizator. Оригиналния е прекалено скъп. Edited August 18, 2025 by Raziell Link to comment Share on other sites More sharing options...
buton4o3 Posted August 18, 2025 Author Report Share Posted August 18, 2025 (edited) Знам че е скъп затова се услушвам,а тези заместители дали ще вършат работа? Edited September 1, 2025 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svetulcho Posted August 18, 2025 Report Share Posted August 18, 2025 Не се знае дали автомонтьорите в Ауди са сменили правилния сензор, когато ти излезнал първия чек. Ако нямаш устройство (VAG.com или OBD11) с което да провериш защо е светнал чека отново е хубаво да си потърсиш сервиз. Аз не виждам смисъл да сменяш пак сензора, ако не си на 100% сигурен, че той ти набива грешката. Ако имаш нужда от сервиз аз бих ти препоръчал Overdrive. Доволен съм от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buton4o3 Posted August 18, 2025 Author Report Share Posted August 18, 2025 (edited) То там е работата че аз се усъмних и не го смених,съответно те ми изтриха грешката,и вече 6000км никви ядове,и вчера пак светна чека и пак никви ядове от към вървене Edited September 1, 2025 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zhelyazA6 Posted August 19, 2025 Report Share Posted August 19, 2025 Еми, купи си кабел и трий грешката на всеки 6000 км. Сам си написал решението. Какво се чудиш? Вижда се, че сам си си преценил. Ако търсиш подкрепа, имаш я. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreibikee Posted September 20, 2025 Report Share Posted September 20, 2025 Пиши ми на лично и ще я оправимез Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now