Jump to content

Бордови компютър с Ауточек система


Recommended Posts

Оправих го  :hilezh:

Италиянците бяха пуснали лъжлив кабел вземащ ток от клемореда, а правилния кабел (жълто със зелено)  беше заврян на .......

 

За калибрирането на средния разход мога ли да изразходвам цял резервоар или за да стани правилно трябва да са малко над 100км? 

Питам защото не знам как го изчислява, от последното рестартиране или има друг алгоритъм. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 283
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Средния разход се мени както моментния. Стотина километра и нагоре вече почва да показва близки до реални стойности. Всичките неща с бордовия са относителни, като карах кола с такава екстра в началото ми бе интересно и ръчках, после изобщо не го пипах, сипвам си тези пари в резервоара и знам че с тях мога да мина тези километри.

Редактирано от venciii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте колеги! Имам въпрос за монтаж на ауточек на табло от Б3 с миничек който няма 14 пинова букса.. При положение, че сложа ауточека в таблото остава бялата 21 пиновата букса празна! Тя къде се свързва? В темата видях и е обяснено, че се свързват кабелите от 14 пиновата букса.. Но какво правим ако е няма както при мен? Трябва ли да преместя кабели от жълтата 21 пинова букса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги! Свързах го както знаете при мен нямаше 14 пинова букса от където да взема сигнал и затова пиша ако има колеги като мен.. Трябваше да го намеря на жълтата 26 пинова букса.. За маслото кабела е на 24 пин. А за оборотомера на 22ри.. На жълтата букса.. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

В момента и аз съм пред същия проблем и не намирам нищо в интернет, като дори мотора на 80-ката е АХУ от Пасат Б5 99г и е с новия дебитомер и ЕКУ. Същевременно съм засичал клипче в нета на дизелова 80-ка с подкаран борд и показваща що годе реални стойности 5-6-7л/100км моментни разходи, за съжаление не се сещам къде съм го гледал. Ако някой има някакви скрити жокери може да сподели...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

 Здравейте колеги, виждам че темата е старичка, но все пак ще съм благодарен ако ми помогнете. Карам Ауди 100 C4 с мотор АЦЕ, наскоро си взех табло с борд компютър и ауточек от а6 ц4 със същия мотор. Взех и лостчето за управление, свързах всичко и работи както трябва, мога да местя различните функции на бордовия компютър и да ги занулявам, не мога Обаче да намеря къде да вържа кабела който е за моментния разход. Буквално преминах през всичките пинове на компютъра на колата, но нищо. От време на време получавах разход 50/100. Ззатова Моля ви, ако някой знае къде се свързва бордовия компютър на Ауди 100 ц4 да ми каже. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Колеги да възродя мялко темата.На моето Б3 1.8-РМ взех борд с копче и 10 пиновата букса.Моторът е моно и всички казват ,че няма проблем да се върже борд.Търсих този кабел със сигнала за среден разход над педалите ,не го намерих.Казаха ми ,че е 10-ти пин от ECU - то на колата.10ти пин се оказа изведен на една букса,кабелът е червено-кафяв.Волтажът варира при подаване на газ от 0.2-0.6 волта ,но моментния не мърда ,стои си на нула и това е.Може ли някой да даде схема на ECU-то на 1.8РМ моноинжекцията или идея защо не тръгва борда.Благодаря ви и весели празници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...