Jump to content

Пешеходци!!


Спирате на пешеходните пътеки!!!  

68 гласа

  1. 1. ?????????? ?? ???????????

    • ??, ??????
      11
    • ???????? ????
      51
    • ?????
      5
    • ????? ??????
      1
    • ??????
      0


Recommended Posts

Колеги, пуснах тази анкета защото съм възмотен и притеснен от шофьорите по пътищата.

Аз винаги пропускам пешеходците дори и да не са на пешеходна пътека, но много пъти когато

спирам колите зад мен ме заобикалят или дори ми свиркат. ПРОПУСКАЙТЕ ГИ И ВИЕ!!! ОСОБЕНО ДЕЦАТА!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешеходна пътека ли е СПИРАМ винаги стига да не е зад мен някой джигит :hilezh: ...

За пешеходците пресичащи не на определените за това места съм за сурови глоби както и за не спиране на пешеходна пътека от шофьорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ник'во пускане ако не са на пешеходна пътека! Няма да ходя да го лежа после цял живот заради това, че му е хрумнало да пресече на 15м от пешеходната пътека... ходи после обяснявай, че не си бил виновен.

Да ходят да ги санкционират с глоби както ни санкционират нас, шофьорите.

Как аз мога да ходя да пресичам на пешеходни пътеки, а те не могат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като пешеходец, все още :hilezh: мога с часове да седя и да се оплаквам от всекви шофери,рацери и т.н. по пътя, които НЕ спират на пешеходната пътека..особено пред мойто даскало, 1 път си хода аз с един приятел по зебрата и се задава некъв голф, ма неееее, той не намаля,ва той дага ГАЗ, мръсна газ :hilezh: и неееее, той не отби в другага посока,а тръгна точно мъм насссссс :hilezh: и бегом на тротоара че иначе...па и среден пръст ми показва от вътре, ейшшшш, то верно че и пешеходците си падаме малко нахални, ама :hilezh: аз ако тръгнем да пресичам Не по пешеходната, гледам кат нема коли, има ли чакам, тва е положението, ама на пешеходната пътека не аз трябва да чакам :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В анкетата трябваше да има и отговоро "Само ако са на пешеходна пътека" -така спирам,иначе не !

То па ми писна от малоумници,спре рейса и те притичват пред него преди да е тръгнал още от спирката да минат.. свиркам и гази,дреме ми.. а най ми харесва тези,които си мислят че са с предимство.. бършат ми огледалото всеки ден :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно днес щях да сгазя 2 представителки на братчедите... спира на 30м пред мен автобус, аз си давам ляв мигач за да го заобиколя (място колкото искаш) и в същия момент две мангалки се юрват от другата страна на шосето ПО ДИАГОНАЛ към автобуса. Първата я пропуснах, но като видях втората набих спирачките. Тия пачи изобщо не гледаха, щото като натиснах клаксона, едната подскочи с "оу бееееее" и ми се опули. Честно казано след "оу беееееее"-то ми идеше да настъпя газта :flipoff:

Редактирано от Hulky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах "повечето пъти", ама май съм 50/50. Когато карам в колона на практика никога не спирам, но пък при завой винаги им давам път. От друга страна, ако наистина се спира за всеки пешеходсец на пешеходните пътеки особено в пиковите часове движението ще се блокира тотално. Явно е въпрос на компромис и взаимни отстъпки както от шофьорите, така и от страна на пешеходците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От друга страна, ако наистина се спира за всеки пешеходсец на пешеходните пътеки особено в пиковите часове движението ще се блокира тотално.

Не е баш така, аз като ги мерна отдалече и забавям скоростта така че да стане по-голяма разлика между мен и предния и пешеходците това и чакат и пресичат смело - е, има и такива дето седят и чакат докато не спра и не им махна да минат. За задръстванията - не може минаването на 1-2 пешеходци да задръсти чак толкова движението

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пешеходни пътеки винаги давам предимство на пешеходците, ама те понякога са толкоз мудни, че ми идва да слезна от колата и да ги пренеса на гръб през улицата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и да не са на пешеходна пътека, пак спирам и ги пускам, но тия най-бързащите чуват думи дет никога не са ги чували.

На пътека почти винаги ги пускам. НО когато пресичат по средата на големи булеварди или на червено - направо полудявам. Случвало се е да давам още газ, вместо да ги пусна. Повечето се шашкат много. Надявам се, че поне до кая на деня ще се замислят как и къде пресичат. И да уточня - не се изживявам като правораздавателен орган или възпитател, обаче в тази държава никой не прави нищо по въпроса с дисциплинирането на пешеходците, тормозят само шофьорите (които са си за тормозене де). Направиха се чисти и ответени подлези, все по-често слагат маркировки, пешеходни пътеки и т.н. На селската пръчка обаче й е по-удобно да мине отгоре, защото, разбираш ли, къде ще се мори да слиза по стълбите... Подлезът не е за тарикати, той може да си притича отгоре. И айде, ОК, има случаи, когато може - неделя сутрин, няма пукната кола и т.н. ОБАЧЕ има и моменти, когато си е самоубийство - вечер, сумрак, колите хвърчат по двете платна, някаква бабка слаломира между колоните... Ми да слезеш и да й набиеш шамарите... Няма да я види някой човек и ще се влачи по съдилищата сума време за двата месеца живот, дето са й оставали на жената и защото много е бързала да се прибере да гледа Румен Луканов по телевизията ;) А шокът ще си му остане на човека за цял живот.

Та проблемът не е само в нетолерантните шофьори - трябват здрави репресиви мерки спрямо пошеходците :hilezh:

Редактирано от tsvet40
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато има възможност давам предимство на пешеходците,но първо поглеждам в огледалото дали този зад мен нама да влезе в багажника ми! Някои пешеходци са толкова мудни, сякаш нарочно се влачат точно на пеш.пътека та ми иде да сляза та да ги побутна отзад с левия си крак ...Иначе колеги ,ако не заради тях , заради самите себе си бъдете внимателни, защото ,да не дава Господ,ударите някой ,цялата вина пада върху шофиращия!!! Няма значение ,че пресичал неправилно, не се огледал и т.н.Целият ти живот се срива заради идиотията на някой.Затова колеги внимателно и :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да я види някой човек и ще се влачи по съдилищата сума време за двата месеца живот, дето са й оставали на жената и защото много е бързала да се прибере да гледа Румен Луканов по телевизията :hilezh: А шокът ще си му остане на човека за цял живот.

Аз точно заради това гледам да спирам. И то не толкова заради самият пешеходец, хитрец и неговото здраве а заради мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спирам на пешеходна пътека, но не толерирам вредителите пресичащи навсякъде. :dance:

Има такава без грам мозък и заради такива, като тях сложиха прегради на Цариградско (м/у спирките на Плиска). Ако искат да мрът да се хвърлят от някой мост,ама не и под мойта кола. Нали трябва да има правила. Не е готино да са само за шофьорите... Има и нещо друго дето ме травмира. Имам една позната дето непрекъснато ми обяснява, как шофьорите са големи говеда и непрекъснато се опитват да я прегазят на Мария Луиза (м/у спирките на автобусите и трамвайте срещу Цетрална гара). За колегите, които незнаят за какво иде реч ще обясня. Там непрекъснато разни ненормални пресичат булеварда, който е със "само" 4 ленти, вместо да минат през ремонтирания подлез. Ама така е, като първо пикаят по подлезите и после викат: Ама то много мирише. Е, как няма да мирише, баце. Абе свинска работа.

Или иначе казано: СПИРАМ САМО НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. НАРУШИТЕЛИТЕ СЕ НАКАЗВАТ СТРОГО (всеки път е различно)!

Редактирано от Dimas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорих с "Повечето пъти", като съотношението може би е някъде 60/40 в полза на спирането.

Мисля че в рамките на 1 година това съотношение може да стане 65-70/40, което ще рече че след 2010 току виж съм станал пълен отличник :dance:

Редактирано от xeterov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги,

даването на предимство на пешеходците осигурява тяхното безопасно пресичане, но само ако СТАВА НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА.

Прсичането от страна на пешеходците където им е удобно крие много рискове за тях и за шофьорите.

Аз лично, не толерирам неправилното пресичане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам да спирам повечето пъти. Не ме дразнят пешеходците, който пресичат извън пътеките, дразнят ме тези който не внимават и тези който спят докато пресичат. Обикновенно такива намалявам за да минат пред колата и в момента в който се изравним надувам клаксона да се събудят, направо двойно салто с винт правят някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спирам на пешеходна пътека, но не толерирам вредителите пресичащи навсякъде. :bia:

колеги,

даването на предимство на пешеходците осигурява тяхното безопасно пресичане, но само ако СТАВА НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА.

Аз лично, не толерирам неправилното пресичане!

Абе колеги, така както пишете някой ще остане с впечатление че има хора които адски си падат да спират за да минат некви супер тъпаци, пешеходци, които прескачат мантинелата на бул. България примерно.

Никой не коментира редно ли е или не. То е ясно че не е редно и аз имам въпрос. Кво правите като видите такъв кретен. Газите ли го?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно всички шофьори сме И пешеходци,но не всички пешеходци са шофьори...

Ако погледнеш нещата от този ъгъл става леко различно...

Като си в колата викаш:

"Къде си тръганл,бе...немога да ти спирам,не виждаш ли...!?!"(мамка им на тия пешеходци...)

После,като слезеш(и се превърнеш в пешеходец) и ти се наложи да пресечеш викаш:

"Аре спри бе,аз как спирам..."(мамка им на тия шофьори...)

Има някакво противоречие май... :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз повеето пъти спирам в БГ и ги пускам.Тук е задължително да ги пропуснеш пешеходците няма значение къде пресечитат...осъществят ли eye contact трябва да ги пуснеш...тука пешеходците са много безстрашни,всички са с костюми за безсмъртие....ако си пъркат така из Бг ще има трупове на всяко крастовище :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ник'во пускане ако не са на пешеходна пътека! Няма да ходя да го лежа после цял живот заради това, че му е хрумнало да пресече на 15м от пешеходната пътека... ходи после обяснявай, че не си бил виновен.

Да ходят да ги санкционират с глоби както ни санкционират нас, шофьорите.

Как аз мога да ходя да пресичам на пешеходни пътеки, а те не могат?

И аз така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...