Jump to content

Правила за писане в раздела


vladi_di

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

Вече имаме дългоочаквания раздел за техническа литература, който да ни помогне да систематизираме познанията си по двигателите на нашите автомобили. За да бъде той максимално полезен и удобен за използване, моля да се съобразявате с някои правила. Тук ще публикуваме технически материали, касаещи устройството, начина на работа, специфичните проблеми, и иновативни разработки в двигателите на АУДИ. Статиите могат да бъдат ваше творение, копирани или преведени. За последните два вида, моля посочвайте източниците! Старайте се материалите да бъдат технически, и граматически издържани, по възможност на български. Коментари по тях няма да се допускат. Моля не пускайте просто линкове към материали, особено на чужд език. Това значително ще затрудни ползването им от много колеги. Ако забележите грешки, или неточности, уведомете модератора на раздела. Желая Ви ползотворно писане и четене!

Редактирано от vladi_di
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Тъй като стана голям панаир след пускането на раздела, явно от недоизясняване, искам да споделя още веднъж виждането си, относно смисъла му. Замисълът беше да имаме място, където да се събират материали с конкретна техническа насоченост, лишено от коментари, надпяване и надиграване. Материали, които да повишават знанията ни, и да ни помагат в решаването на различни проблеми. За това и разделът беше кръстен така. Както в реална библиотека - влизаш, намираш книгата с интересуващата те тематика, и четеш без да драскаш рецензии по полетата и кориците. На всички ни е ясно, че авторските статии ще са малък процент, но една добре преведена или сглобена такава би била достатъчно полезна. В този смисъл линкове,дори към материали на български не са удачни, просто утре те може и да не съществуват. За да се случи обаче добре замисленото предприятие, трябва да има правила и ред. Публикуваните статии трябва да са на български, за да имат полза максимален брой колеги. Преведените такива да са технически коректни, и поне граматически издържани, което предполага известна култура на пишещия и в двете области. Темата на статиите да е съотносима с тематиката на подраздела. За момента имаме такъв за двигатели, но се надявам да развием и другите, които обсъждахме по-рано. Преведените, или копирани материали да имат посочен произход.

Относно правото на кометари и разисквания по статиите, си мисля, че то би опорочило самия замисъл на раздела. Разбирам, че едва ли всички предложени материали ще са с качеството на научна дисертация, и ще има забележки по техническата им стойност, но този проблем е решим. Ако имате основателни забележки, споделете ги с модератора, като изложите вашите доводи. Това предполага вие самите да сте достатъчно компетентни по темата. Така че, ако се чувствате подготвен в дадена тема, и имате желание да споделите знанията си с всички нас - направете го. Но стига творбата да е стойностна. Вярвам че ще се съгласите, но е безмислено да трупаме количество, без оглед на качеството. И те така...... :hilezh: Та ме интересува вашето мнение по така формулираното мое виждане.

Редактирано от vladi_di
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влади, всичко е точно. Само, може би, би било по-добре да се публикуват статии не само на български. Не всеки има способности и/или възможност да превежда. А така, може един да намери хубава статия и да я публикува, а после друг да я преведе....

Редактирано от Lord of the Rings
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Јас сум од Македонија,карам Ауди Б4 и сум регистриран овде.

Би требало да може и јас да испраќан нешто сугестии или слично.

Се надевам дека не е проблем што не сум од Бугарија а сакам да бидам од полза.

Однапред ви благодарам за соработката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То аз като си идем на Видин разбирам по-трудно какво ми говорят от това,което е написал Македонския ни колега.

Колега добре дошъл и дано останеш доволен от форума и АУДИ клуб България.Ще се радваме и да ни посетиш някой път на сбирка :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...